5 fordeler med drift av regnskap og lønn i skyen

#askmore

Hvorfor lønner det seg å drifte i skyen?

#askmore

Hvorfor lønner det seg å drifte i skyen?

13
feb

13. februar 2019

5 fordeler med drift av regnskap og lønn i skyen.

Flytting av applikasjoner som regnskap, kundehåndtering (CRM) og lønn til infrastruktur i nettskyen er en tydelig trend. Bransjeanalytikerne i Gartner estimerte at markedet for skydrift av programvare vokste hele 36 prosent i 2018. Andre eksperter mener veksten var større, og i Norge er lederne foran den internasjonale kurven i forhold til smarte teknologivalg.

En fersk undersøkelse viser at ledere i norske bedrifter foretrekker at drifts- og regnskapsapplikasjoner flyttes til skyen.

En undersøkelse Infact gjorde for Amesto mot 200 norske bedrifter i januar 2019 bekrefter at SMB-ledere enten har bestemt seg for å flytte systemer til skyen, eller vurderer å gjøre det snart. Bare åtte prosent går motsatt vei og ønsker å bygge IT-systemer i eget hus.

- Det å samle forretningsapplikasjonene på en moderne plattform forenkler og effektiviserer. Dette særlig for de løsningene som er knyttet til bedriftens regnskap og lønnskjøringer. Derfor foregår det nå hektisk flytteaktivitet til nettskyen, sier Peter Pran, COO i Amesto Firstpoint.

Les om erfaringene til Norsk Hydros interne forsikringsselskap her.

Sikrere og tryggere

I nettskyen blir løsningene tilgjengelig fra hvor du vil, når du vil. Amestos plattform er basert på Microsoft-teknologi, som brukes av alle typer virksomheter i verden, også de største, til de mest kritiske prosessene. Dette gir fleksible plattformer som gjør at bedriften kan fokusere på kjernedrift, ikke drift av servere.

- Vår nettsky er særlig tilpasset løsninger som brukes til å styre driften, eller håndtere regnskap og lønn som Visma-applikasjoner, sier Pran og påpeker at tjenesteutsetting av applikasjonsdriften frigjør interne krefter fra manuelle oppgaver, til strategiske og verdiøkende formål.

Innen den nasjonale flyttedagen 14. april skal vi ha flyttet minst 40 bedrifter til skyen. Les mer om våre spennende flytteplaner her.

5 viktige fordeler med drift av programvare i nettskyen

 1. Kontroll på kostnader
  Du betaler for faktisk bruk. I tillegg kan du være trygg på at skytjenestene skaleres opp og ned i takt med dine behov. Du vil også se at du sparer tid og penger fordi det er flere automatiske funksjoner som gjør at du kan standardisere prosesser og få satt i gang mer effektive arbeidsmetoder.

 2. Sikkerhet
  Mange regnskaps- og lønnsapplikasjoner er i dag på utdaterte servere. Med dagens personvernlov og ikke minst, GDPR, har man et krav om et minimum av beskyttelse av systemene man kjører. Dette er også viktig med tanke på alle dataene man sitter på i forhold til regnskap og lønn.

 3. Skalerbar løsning
  Du får en fleksibel IT-løsning, som gjør det mulig å oppgradere kapasiteten og utvide din IT-infrastruktur etter behov. Du kan også enkelt integrere både regnskap og lønn med andre økonomisystem. Med andre ord - samle alle forretningsapplikasjoner på ett sted.

 4. Jobb fra hvor som helst
  Med enkel innlogging kan du jobbe fra hvilken som helst datamaskin, i tillegg til fra både mobiltelefonen og nettbrettet. Dette gjør regnskapet og faktureringen mye mer fleksibelt, og du kan gjøre deg ferdig med disse oppgavene fortløpende i stedet for at de hoper seg opp.

 5. Alltid oppdatert
  Manuelle oppdateringer av programvare, eller å sørge for nye installasjoner er ikke lenger en bekymring. For ikke å glemme å ha oversikt over hva man skal gjøre, eller hvem det var man skulle kontakte dersom serveren hos lokal leverandør skulle være utdatert. Med vår skybaserte løsning vil du alltid ha den siste versjonen av programvaren, uten å måtte oppdatere ting selv. Alt er trygt, sikkert og alltid tilgjengelig.