Er din leder en digital sinke?

30
aug

av Håkon Ødven , 30. august 2018

Er din leder en digital sinke?

Det er en kunst å lede en bedrift inn i den digitale fremtiden. Mange ledere har behov for gode sparringspartnere for å ikke bli en digital sinke.

Når du sist gikk inn på jobben, føltes det som å gå ti eller tjue år tilbake i tid? Kanskje du måtte taste inn den samme informasjonen i to forskjellige løsninger som ikke snakker med hverandre? 

Vismas digitale index sier at norske bedrifter har en digitaliseringsgrad på 46%, noe som i mine øyne betyr at 54% av norske bedrifter har ledere som rett og slett er digitale sinker.


Jeg har to barn på fem år som er flinkere til å bruke teknologi som smart TV og nettbrett enn sine besteforeldre. De har en naturlig forståelse for teknologi. Kanskje på grunn av at produsenter av applikasjoner har fokusert på brukervennlighet og at ting skal være enkle å forstå, men også for at teknologien er tilgjengelig i dag. Jeg håper at koding blir en like naturlig del av skolen som diktanalyse, sidemål og annet småsnacks. Disse skal ut i arbeidslivet om ca 20 år og kommer helt klart til å stille spørsmålstegn med at de må taste inn den samme dataen i to forskjellige løsninger. Situasjonen er helt lik for de som starter sin karriere nå. Vi får inn yngre krefter med jevne mellomrom som stiller de gode spørsmålene om hvorfor ting gjøres som de gjør. Og de ler når noen sier at ting var bedre før.

Den viktigste arbeidsoppgaven for din leder: Sørge for at du jobber mest mulig effektivt

Lønnsvekst versus produktivtetsvekst går i to forskjellige retninger. Jeg sier ikke nei til mer lønn, jeg sier nei til å jobbe ineffektivt. 

Din leder skal sørge for at dere har de riktige verktøyene for å kunne utføre dine arbeidsoppgaver mest mulig effektivt. Systemene skal være integrerte slik at du slipper taste inn den samme informasjonene. Løsningene og prosessene skal være en bidragsyter for å skape vekst, soliditet og gode fremtidsutsikter. 

Teknologien er tilgjengelig i dag!

Robotene er her og de kommer for å ta de repeterende og kjedelige arbeidsoppgavene fra deg

Det er jo veldig synd at du slipper å bruke hodet til noe fornuftig, er det ikke uten mål og mening? Det er synd at du slipper å berike AS Norge og bedriften du jobber i med din unike kompetanse innenfor ditt fagfelt? 

Det er så enkelt å sette opp automatiseringsplaner, skape integrasjoner mellom ulike løsninger og effektivisere prosesser som ellers ville være repeterende og manuelle. Dette er Norge og i 2018, vi trenger på ingen måte være digitale sinker. 

Den tradisjonelle regnskapsføreren

Alltid gøy å få rapporten annenhver måned som sier noe om rikets tilstand i bedriften du jobber i. En rapport som viser deg historien og de tingene som du absolutt ikke kan gjøre noe med. Rapporten som noen er stolte over, men som bør og skal defineres som en elefant i rommet. 

I 2018 skal du enkelt få oppdatert informasjon når du selv ønsker det. Når løsningene går på autopilot skal du ha oppdaterte tall når du selv ønsker å få det slik at du kan gjøre de riktige beslutningene basert på valide tall og data. Du skal til og med kunne få denne dataen på mobiltelefonen din. Urealistisk? På ingen måte. Dette er Norge og i året 2018.
 

Er lederen din elefanten i rommet?

Det er kanskje tungt og vanskelig å utfordre lederen din, men den første utfordringen er alltid den tyngste. I 2018 skal det være takhøyde og en leder skal sette pris på å bli utfordret. Ti mennesker tenker så mye bedre og bredere enn en person. Tenk på all den tiden du kan spare. Tid som frigjør menneskelig kapital til å gjøre fornuftige arbeidsoppgaver.

«Elefanten i rommet er tydelig – men ingen tørr gjør noe med saken»

La oss snakke om det

Lurer du på noe? #ASKMORE

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.

Ja takk, kontakt meg