Ledere flytter til Skyen i 2019

Fersk undersøkelse viser:

Ledere flytter til skyen i 2019

Fersk undersøkelse viser:

Ledere flytter til skyen i 2019

25
jan

25. januar 2019

Ledere flytter til skyen i 2019

En fersk undersøkelse viser at små og mellomstore bedrifter ønsker å flytte sine system for drift, regnskap, CRM og lønn til nettskyen. På oppdrag for Amesto har analysebyrået Infact intervjuet 200 ledere i små og mellomstore bedrifter om deres planer for fremtidig forvaltning av virksomhetens systemer. Analysen tegner et bilde av 2019 som et hektisk år der mange har konkrete flytteplaner. Markedet for bruk av nettskyen er overmodent, og 65 prosent bruker allerede skytjenester.

- Små og mellomstore bedrifter over hele landet ønsker å flytte sine applikasjoner til en moderne infrastruktur i nettskyen. Systemer som e-post og kontorstøtte, regnskap, lønnsprogramvare og CRM er mest aktuelt å flytte, sier Peter Pran i Amesto.

Daglig leder og økonomiansvarlig er mest flytteklar. Skal vi tro undersøkelsen er dette fordi de er trygge på at dette gir konkrete besparelser og andre forretningsfordeler.

- Særlig systemer som følger bedriftens pengestrøm er det mest hast med, sier Pran.

Les om fordelene dette gir datterselskapet til Hydro her.

Ikke bekymret for drift i skyen

Nevnte undersøkelse viser at ledere har gjort hjemmeleksa si rundt hva det medfører å drifte programvaren hos en skytilbyder:

  • Kun en av ti mener det er dyrt.
  • Ingen tror det er spesielt vanskelig å flytte.
  • Økonomiansvarlig er den som er minst bekymret for hva det medfører.
  • Daglig leder har mest hastverk med å trykke på flytteknappen.

- Norske ledere opplever det tryggest å kjøre en kombinasjon mellom å ha noen systemer i eget hus, og flytte andre til en lokal tjenestetilbyder som er styrt av norske lover, sier Pran.

Derfor viser også undersøkelsen at de fleste vurderer, eller har bestemt seg for å flytte viktige driftssystemer. I følge Pran er det mange som fortsatt har forretningsapplikasjonene installert på en server enten i kjelleren, eller hos en lokal driftspartner.

- Dette er en uheldig praksis i forhold sikkerhet og samsvar med lover og retningslinjer, sier han.

Vet ikke hvor mye som brukes på IT

55 prosent av lederne vet ikke hvor mye virksomheten egentlig bruker på informasjonsteknologi. Mest overraskende er det at økonomiansvarlig uttrykker størst usikkerhet til forbruket.

- Det kan tyde på at systemene er spredt på så mange steder at man mister helhetskontroll. Eller så er forklaringen så enkel at økonomisjefen vet så mye at han eller hun tør å være ærlig på det de ikke vet, sier Pran.

Like fullt sier en av to bedrifter at de enten skal flytte applikasjoner til skyen innen utgangen av 2019, eller at de vurderer det. Dette vil gi mange typer fordeler, ikke minst opp i mot de stadig nye reglene og retningslinjene som påvirker bedriftene.

– Dette gjelder særlig applikasjoner som Visma Business og Visma Global. Forsvinner data fra disse systemene brytes GDPR-reglene, og man mister kontroll på alle økonomiprosesser. Begge deler er like kritisk, forteller Pran.

Flyttedagen 14. april

Innen Flyttedagen 14. april skal Amesto flytte minst 100 norske bedrifter til skyen, og vi håper du vil være blant dem?

Les mer om Flyttedagen og hvor enkelt det er å flytte økonomi- eller lønnssystem over på en moderne plattform i skyen.

Flytting til skyen gir:

  • Lavere kostnader
  • Mer sikre systemer
  • Fleksible arbeidsformer for dine ansatte

Vil du vite mer?
Last ned GRATIS WHITEPAPER om smart og trygg drift her

 

AMESTO FIRSTPOINT | FLYTTEDAGEN

Flytt til skyen: Det er enklere enn du kanskje tror?

Flere tusen norske bedrifter, av alle størrelser og på alle steder i landet, bruker systemer fra Visma, SuperOffice og Huldt & Lillevik til prosesser som regnskap, kundehåndtering og lønn. Mange av disse selskapene har virksomhetskritiske systemer på en server under pulten eller i kjelleren, og dette ønsker vi å gjøre noe med!

Vi har som mål å flytte så mange som mulig fra gamle servere, trygt opp i skyen. I dag er det langt enklere og mer smertefritt med en "flyttedag" enn mange tror. Ønsker du å vite mer? 

Les mer om Flyttedagen