Ledig flyttetid av systemer til skyen

Å flytte systemer over i skyen er like enkelt som å trykke på en knapp!

29
jan

29. januar 2019

Ledig flyttetid i skyen

Media beskriver flytteprosjekter som tar lang tid på grunn av akutt mangel på kompetanse i markedet. Hos oss er det så enkelt som å trykke på en knapp.

Ledere over hele Norge har innsett at nettskyen er et godt alternativ for trygg og rimelig drift av selskapets systemer. Flere IT-selskap melder om stor pågang fra virksomheter som ønsker å flytte forretningsapplikasjoner, og en undersøkelse Infact har gjort mot 200 ledere i små og mellomstore bedrifter slår fast at 65 prosent allerede bruker skytjenester.

- Ledere har forstått at det er kostnadseffektivt å drifte i skyen, og foretrekker leverandører som styres av norsk lov, sier Peter Pran i Amesto Firstpoint.

De som har flyttet til skyen melder om:

  • Bedre tilgjengelighet
  • Lavere kostnader
  • Skjerpet sikkerhet

Sliter med å rekruttere kompetanse på sky

I desember 2018 skrev Finansavisen om aktører med venteliste for de som vil ut i skyen, og årsaken er så enkel som at etterspørselen er større enn tilbudet. Skymarkedet øker med flere titalls prosent i året, og IT-bedrifter sliter med å rekruttere kompetanse raskt nok.

- Erfaringene om nettskyens fordeler brer om seg. Vi har god pågang av kunder som ønsker å kartlegge mulighetene for å legge kritiske drifts- og regnskapssystemer over på en moderne infrastruktur, sier Peter Pran, COO i Amesto Firstpoint.

Veksten i skymarkedet skyldes at norske ledere leter aktivt etter de smarteste og mest rasjonelle løsningene for å forbedre alle deler av driften. En undersøkelse som teknologigiganten Dell EMC gjorde mot 100 norske ledere i 2018 viser at i Norden, er det flest norske virksomheter som har kommet lengst i sin digitale endringsreise.

- Ledere har innsett at det finnes miljøer som er bedre på IT enn dem selv. Applikasjonsdrift er et spesialistfag, og stabiliteten og den høyeste sikkerheten kommer fra de som har metoder og beste praksis for drift og implementering, sier Pran.

AMESTO FIRSTPOINT | FLYTTEDAGEN

Flytt til skyen: Det er enklere enn du kanskje tror?

Flere tusen norske bedrifter, av alle størrelser og på alle steder i landet, bruker systemer fra Visma, SuperOffice og Huldt & Lillevik til prosesser som regnskap, kundehåndtering og lønn. Mange av disse selskapene har virksomhetskritiske systemer på en server under pulten eller i kjelleren, og dette ønsker vi å gjøre noe med!

Vi har som mål å flytte så mange som mulig fra gamle servere, trygt opp i skyen. I dag er det langt enklere og mer smertefritt med en "flyttedag" enn mange tror. Ønsker du å vite mer? 

Les mer om Flyttedagen