Reduser papirfakturaen og øk likviditeten

31
mai

31. mai 2017

Reduser papirfakturaen og øk likviditeten

Her er noen gode råd til deg som fortsatt ikke har tatt farvel til papirfakturaen.

Nå er tiden overmoden til å gjøre tiltak på faktura- og innfordringsprosessen. Automatisering av disse prosessene gjør at man slipper manuelt arbeid knyttet mot sending av fakturaer, bokføring og oppfølging av betalinger, purringer og inkasso.

Disse prosessene utføres automatisk. Trykk på knappen for fakturering og automatiserte tjenester håndterer oppgavene så pengene kommer på konto. ERP-systemene har dette innebygd som automatiserte prosesser, så hva venter du på?

Reduser manuelle oppgaver

Norske bedrifter må bli mer konkurransedyktige ved å redusere manuelle oppgaver. Erfaringen til medarbeidere må omdannes til kompetanse for å øke bedriftenes topplinje. Personalkostnadene vil fortsatt være tilstede, men ved å benytte kompetansen til medarbeidere som kjenner bedriftens rutiner, produkter og marked, så vil det være mulig å øke topplinjen ytterligere uten å ansette.

Fakturaprosess slik vi kjenner den fra papirtiden er svært tidkrevende og manuell. Etter registrering av ordre- eller fakturagrunnlag kommer utsendelse per post/e-post, registrering av innbetalinger, manuell purrerutine, inkasso og eventuelt oppfølging av kundereskontro. Ved eventuelle dobbeltinnbetalinger er det fortsatt mange som tilbakebetaler ved manuell registrering i nettbank og regnskap. Alle disse manuelle oppgavene tar verdifull tid og kan med enkle midler automatiseres. Norske bedrifter må sammen ta en felles dugnad og kvitte seg med manuelle oppgaver og automatisere prosessene.

eFaktura og automatiseringsprosesser

For mange vil det være en begrepsforvirring, hva er forskjellen på e-post faktura og eFaktura? Hvis dette fortsatt er ukjent, ikke tenk over dette, ta en avgjørelse at din bedrift skal bli mer effektiv, og la din rådgiver på ERP-programvaren gjøre oppsettet i din programvare. Enklere blir det ikke.

Vi har alle hørt gode bortforklaringer om hvorfor ikke en faktura er betalt, den ble «borte» i posten, den ligger til attestering (hvor?), e-posten havnet i søppelpost osv. Med eFaktura er dette en saga blott og automatiseringsprosesser overtar for manuelle oppgaver. Effektiviteten bedres og feilkilder reduseres. På sikt skal konkurransekraften økes.

Vi snakker ikke om å redusere på gode medarbeidere, men å benytte erfaringen disse besitter om bedriften, produktene, tjenestene og markedet som kompetanse for å bidra effektivt for topplinjeøkning.

Som et ekstra krydder må vi tilføye flere aspekter ved å ta i bruk automatiserte prosesser:

  • Miljøvennlig løsning, ingen papirforbruk ved e-faktura, ingen frakt
  • Bekjemper svart arbeid og fakturasvindel
  • Beregnet besparelse 27 milliarder NOK årlig for norsk næringsliv. (Kilde: Visma Software)

Oppsummert om automatisert faktura- og innfordringsprosess:

  • Spar tid – automatisering reduserer manuell punching og gjør det enkelt å godkjenne fakturaer
  • Kutt kostnader – Porto, konvolutter, papir, posthåndtering, punching m.m. forsvinner
  • Hurtig – en eFaktura leveres umiddelbart til kunde, innbetalingstiden forkortes, faktura betales i tide og likviditeten forbedres.
  • Minimum av feil – datagrunnlag leveres direkte til ERP system med 100% nøyaktighet.
  • Manuelle prosesser og mulig feilhåndtering bortfaller.
  • Kundevennlig – når du gjør det enklere for kunden blir kunden fornøyd, og en fornøyd kunde er en trofast kunde. Kundeopplevelsen blir bedre – kundeavgangen mindre. Automatisering frigjør også mer tid til å øke kundefokuset.

Amesto Cash Management er en løsning som hjelper deg med å effektivisere og automatisere faktura og innfordringsprosessen. Les mer om Amesto Cash Management eller book en uforpliktende demo.

Book en gratis demo  

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg