Så mye kan du spare på Citrix-lisenser

22
mar

22. mars 2018

Så mye kan du spare på Citrix-lisenser

Ny teknologi gir bedre måter å gi ansatte smartere IT-verktøy. – Ved å kvitte seg med unødvendige lisenser frigjøres midler til investeringer, sier Frode Lohne Sæle i Amesto Firstpoint.

Citrix. VMware. Tykt. Tynt. Hybrid. Bakke eller sky? Det å få et arbeidsverktøy levert til virksomhetens ansatte er mer kronglete enn man skulle tro, og kostnaden til distribusjon er høy fordi hvert skritt på veien er brolagt med utgifter til maskinvare og programvarelisenser. 

- Norge har vært det landet i verden med høyest modenhet i forhold til leveranse av programmer med bruk av Citrix. Praksisen vil endres på grunn av smartere og bedre teknologi, sier Sæle.

Han har flere tiårs erfaring som konsulent, og er en av de mer kunnskapsrike fagekspertene på fagområdet virtualisering i Norge. Han spår et paradigmeskifte rundt hva IT-avdelinger vil velge fremover.

- Endringer vil skje raskt fordi IT-avdelingene her hjemme alltid har vært flinke til å tilpasse seg de mest effektive formene for tjenesteleveranser, sier Sæle.

Mer i skyen

Sæle peker på to megatrender som preger IT-avdelingene: Enklere tjenester løftes opp i nettskyer, og mer virksomhetskritiske tjenester driftes i private nettskyer.'

– Ønsket er å få ned kostnaden på tjenestene. Da er det viktig å se på hvor- og hvordan de driftes, og ikke minst hvor dyrt det er å levere verktøyene ut til brukerne. Det er mange smarte grep som kan tas, og mye nytt er på gang, sier Sæle.
Snart kommer nye teknologier som begrenser lisensbehovet for å få applikasjonene og tjenestene trygt ut til de som skal bruke dem.

– Funksjonaliteten virker veldig spennende, sier Sæle.

CCB har fått midler til bedre arbeidsverktøy ved å kvitte seg med Citrix. Les om dette her.

Færre Citrix-lisenser? Bestill gratis kartlegging

Sæle og kollegene har gjennomført flere kostnadsfrie kartlegginger hos norske virksomheter. Resultatet er reduserte kostnader, ofte med et bedre resultat for kundenes ansatte på grunn av nye teknologivalg.

- Vi gjort mange spennende prosjekter ved å bruke pengene fra lisenser som ikke lenger brukes. Det er givende å finne midler til innovasjon ved å fjerne unødvendige kostnader, sier han.

Basert på erfaringer fra egne kunder, tilbyr Amesto Firstpoint en gratis kartlegging av din virksomhets behov for applikasjonsleveranse-lisenser i årene som kommer.

Lurer du på noe? #ASKMORE

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.

Ja takk, kontakt meg