Slik blir byggenæringen klar til Flyttedagen!

Byggenæringen har mye å hente på å flytte systemer til skyen.

14
feb

14. februar 2019

Slik blir byggenæringen klar til Flyttedagen!

Innen 14. april skal 15 små og mellomstore bedrifter i bygg og anleggsnæringen flyttes til en moderne IT-infrastruktur. De med systemer fra Visma, SuperOffice og Huldt & Lillevik på egen server har mest å hente.

Hundrevis av bedrifter i bygg og anleggsnæringen bruker systemer som Visma Global, Visma Business, SuperOffice og/eller Huldt & Lillevik Lønn til virksomhetskritiske prosesser som drift, regnskap, kundehåndtering og lønn.

- Disse systemene utgjør bedriftens ryggrad. De må derfor være godt beskyttet og tilgjengelig. Mange drifter disse systemene hos lokale driftstilbydere eller i eget kontormiljø på eldre maskinvare som ofte har sikkerhetshull og ikke lenge støttes av produsenten, sier Peter Pran i Amesto.

- Vi ønsker å vise hvor raskt og enkelt det er å flytte, uten risiko forbundet.

Datterselskapet til Hydro flyttet sin Visma-applikasjon. 

 

En begivenhet

Amesto Firstpoint ønsker å vise frem hvor enkelt det er å løfte disse programmene over på en moderne plattform, og ikke minst hvor lett det er å flytte.

Inspirasjon til kampanjen er hentet fra en norsk tradisjon, beskrevet slik på Wikipedia: «Fløttardag, flyttedag eller faredag var i det gamle bondesamfunnet den dagen i året da gårdsarbeidere, tjenestefolk, husmenn og forpaktere kunne slutte i arbeidet eller bytte arbeidsplass. Flyttedagen var 14. april og 14. oktober, i henhold til Christian Vs Norske Lov fra 1687.»

Vi har gjenopplivet tradisjonene, og vil innen 14. april og 14. oktober hvert år ha flyttet et hundretalls kunder til skyen. Se "Flytterdagen" filmen lengst ned.

- Selv om budskapet i filmen har en humoristisk undertone, er det spunnet ut av en konkret problemstilling: Så lenge applikasjonen fungerer noenlunde godt, vil ikke ledere prioritere å flytte den. Mange tar ikke grep før de har hatt et sikkerhetsbrudd eller mistet viktige data, sier Pran.

- Vi mener det haster å flytte applikasjoner til en moderne infrastruktur. Vi ønsker derfor å gjøre ledere oppmerksom på hvor smart og enkelt det er å flytte systemet med alle tilhørende konfigurasjoner og spesialtilpassinger, sier Pran.

En moderne infrastruktur

Amesto er en komplett driftsleverandør, som håndterer applikasjonsforvaltning, infrastruktur og enheter for alle typer kunder i Norden. Alt gjøres i verdens mest moderne infrastruktur, basert på trygge og kjente løsninger fra Microsoft.

Dette gir fordeler som:

  • Kostnader som er forutsigbare, og ofte lavere enn hva man har i dag
  • Systemer som vokser i takt med bedriften
  • Bedriften må ikke ha ekspertkompetanse på IT
  • Ingen investeringer i kostbare servere og annen spesialprogramvare
  • Økt stabilitet, bedre tilgjengelighet og skjerpet sikkerhet

- De som i dag bruker tid på å holde liv i gamle, dyre maskiner kan heller utvikle tjenester, løsninger og strategi som gir forretningen verdi, sier Pran.


Vil du vite hvordan dere kan flytte forretningsapplikasjonene før Flyttedagen?

Last ned gratis whitepaper her

Bestill 30 minutters gratis rådgivning her

AMESTO FIRSTPOINT | FLYTTEDAGEN

Flytt til skyen: Det er enklere enn du kanskje tror?

Flere tusen norske bedrifter, av alle størrelser og på alle steder i landet, bruker systemer fra Visma, SuperOffice og Huldt & Lillevik til prosesser som regnskap, kundehåndtering og lønn. Mange av disse selskapene har virksomhetskritiske systemer på en server under pulten eller i kjelleren, og dette ønsker vi å gjøre noe med!

Vi har som mål å flytte så mange som mulig fra gamle servere, trygt opp i skyen. I dag er det langt enklere og mer smertefritt med en "flyttedag" enn mange tror. Ønsker du å vite mer? 

Les mer om Flyttedagen