Slik får du mest mulig verdi ut av ERP-løsningen i 2020

18
des

18. desember 2019

Slik får du mest mulig verdi ut av ERP-løsningen i 2020

Dagens ERP-leverandører jobber målrettet med å utnytte de nyeste teknologiene for å kunne tilby de aller beste løsningene på markedet, og i 2020 vil vi se mer bruk av automatisering, kunstig intelligens og robotisering. Men for å lykkes med framtidens ERP-systemer holder det ikke bare å ta i bruk ny teknologi – man må også tørre å tenke nytt. Ved å samarbeide med en leverandør som ikke gjør som alle andre, og som samtidig kjenner bransjen din, vil du få mest mulig verdi ut av løsningen du velger.

At bedrifter velger å flytte eksisterende ERP-systemer fra bakken og opp i skyen, er ikke noe nytt – men 2020 er året der skybaserte løsninger virkelig kommer til å ta av. Mange leverandører tilbyr i dag systemer hvor oppstartskostnadene er overkommelige og fordelene mange, og stadig flere bedrifter velger derfor å overlate driften av ERP-systemet til kompetente leverandører. Men hvilke andre trender kommer vi til å se mer av i 2020? Her får du en smakebit av hva vi har i vente.

Stadig mer automatisering

Før i tiden forsøkte man å automatisere ved å «sette strøm» på eksisterende manuelle prosesser, men den tid er heldigvis forbi. De nyeste og beste ERP-løsningene er nemlig skrudd sammen for å kunne automatisere fra bunnen av, noe som gjør alt veldig mye enklere. Når en mellomstor norsk bedrift kan ha rundt 2000 transaksjoner i løpet av en dag, eller 10 000 i løpet av en uke, sier det seg selv at det er umulig å kontrollere alle disse transaksjonene manuelt. Med utviklingen av kunstig intelligens vil denne type oppgaver kunne automatiseres, og ved hjelp av intelligente applikasjoner vil du kunne få god kontroll på blant annet avvik i transaksjonsprosesser.

Mer enn bare en ERP-leverandør

Fremover vil stadig flere leverandører av ERP-systemer være mer enn «bare» en leverandør – de vil også være et kompetansehus. For å få mest mulig ut av løsningen du bestemmer deg for, er det viktig å velge en leverandør med mye kunnskap og erfaring fra forretningsdrift og ulike bransjer, og som kan bidra til å gjøre løsningen du velger til ditt konkurransefortrinn.

Må ta IT-sikkerhet på alvor

Hacking kan ramme oss alle, og vi har de siste årene vært vitne til stadig flere hackerangrep. Heldigvis er det mye som kan gjøres for å unngå å bli angrepet – blant annet en grundig kartlegging av sikkerhetshull. For å lykkes med dette bør du velge en leverandør som tar sikkerhet på alvor, som kan dokumentere dette på en god måte, og som har konsulenter som er eksperter på IT-sikkerhet.

Mer bruk av automatisering ved integrasjoner

Etter hvert som flere og flere tjenester flyttes opp i skyen, er det viktig at de ulike skyene kan snakke sammen. Alle de nye mulighetene innen maskinlæring, kunstig intelligens og tingenes internett forutsetter at bedriftene kan holde orden på samhandlingen mellom de ulike skyløsningene. Det er derfor helt avgjørende at leverandøren og systemet du velger, kan tilby gode integrasjonsmuligheter og åpne API-er som enkelt kan koble seg til andre løsninger.

Smart å benytte seg av mikrotjenester

ERP-systemer har tidligere hatt en tendens til å svelle ut, fordi det har blitt forsøkt å bygge stadig flere prosesser inn i systemet – prosesser som egentlig ikke hører hjemme i ERP. Fremover vil vi se at ERP-systemet heller vil fungere som en grunnmur som ivaretar back office-prosessene, mens mikrotjenester fra eksterne leverandører vil løse mer spesifikke prosesser som krever spesialsystemer. Det er helt klart bedre å abonnere på mikrotjenester enn å forsøke å kode dem inn i ERP-systemet.

Gode analyseverktøy som avgjørende konkurransefortrinn

Bedrifter genererer enormt mye data hver eneste dag, og det er derfor helt avgjørende at ERP-løsningen har gode innebygde verktøy for analyse og rapportering. Brukes disse på riktig måte, vil man ha gode forutsetninger for å drive forretningen fremover, samtidig som man får styrket ledelsens beslutningsgrunnlag.

Våg å tenke nytt

Vi i Amesto Solutions ønsker ikke å gjøre som alle andre – vi liker å tenke annerledes, nytt og innovativt, og mener at det er slik man blir bedre enn konkurrentene sine. Med spesialister som brenner for fagområdene sine og et felles mål om å skape verdi ved å forenkle kundenes forretningsdrift, driver vi ERP-bransjen framover og utfordrer etablerte metoder og praksiser. Dette har vi alltid gjort, og det vil vi fortsette med å gjøre i 2020 – og i all fremtid!

Vurderer bedriften din å gå til anskaffelse av et skybasert ERP-system? Book tid med rådgiverne våre for å kartlegge bedriftens behov.

GRATIS GUIDE: Derfor bør virksomheten din flytte ERP-systemet til skyen


Skrevet av:

Terje Angeltveit
Salgs- og Markedsdirektør
Amesto Solutions