<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

#ASKMORE

Julenissen AS

Julenissen AS opererer globalt og har en verdensomspennende virksomhet med en av de største produksjons- og logistikkbehovene i verden.

"Nå har vi fått full kontroll i prosjekt Julaften. Det hadde vært veldig uheldig dersom vi ble forsinket"

Jule Manden, Prosjektleder, Julenissen AS

Jule Manden

Prosjektleder, Julenissen AS

Visjon

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Utfordringer

Julenissen AS har sett en enorm økning i etterspørselen på julegaver fra år til år. Dette har vært en økende trend det siste århundret, spesielt etter at internett kom på banen, da tok det het av, forteller lager- og logistikksjef Pêre Noêl. De så at det var behov for å effektivisere og få kontroll over både produksjon, lager og logistikk.

Virksomhet

Produksjon, lager, logistikk og transport.

Løsning

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Målgruppe

Ca 2 milliarder i primærmålgruppen (barn). Potensiell målgruppe ca 9 milliarder.

Ønsket måloppnåelse

Målsetningen er å ha den beste kunde- og ansattopplevelsen, i tillegg til mest mulig effektive produksjons- og leveranseprosesser. Størst fokus har bunnlinjen som kun måles i Juleglede og Latter.

EFFEKTIV PRODUKSJONSSTYRING PÅ JULEVERKSTEDET.

Julenissen AS har sett en enorm økning i etterspørselen på julegaver fra år til år. Dette har vært en økende trend det siste århundret, spesielt etter at internett kom på banen, da tok det helt av, forteller lager- og logistikksjef Pêre Noêl. De så at det var behov for å effektivisere og få kontroll over både produksjon, lager og logistikk.

- Etter at vi fikk på plass Amesto Clockwork har vi økt effektiviteten med hele 28 prosent uten å måtte ansette flere alver, forteller logistikksjef Pêre Noêl fornøyd.

#AmestoClockwork #Visma.net Logistics #lager- og logistikk

 

NAUGHTY ELLER NICE-LISTEN?

Salg- og markedssjef, Jul E. Nisse syntes tidligere det var litt vanskelig å holde styr på hvem som var snill eller slem og hadde noen uheldige feil-leveringer når folk byttet adresse.

- Etter at vi fikk SuperOffice CRM har vi fått oversikt over alle mottakere, hva de ønsket seg, hvem som skal ha hvilke gaver og om de hører til naughty- eller nice-listen, forteller Nisse entusiastisk.

De har jo selvfølgelig rett til å slette informasjon dersom de ikke vil ha noe med Jul å gjøre, men her har vi gode systemer og rutiner etter den nye personvernloven trådte i kraft.

#SuperOffice CRM #GDPR-systemer

ØKT MEDARBEIDERTILFREDSHET BLANT ALVER OG REINSDYR

- Uten alvene hadde det jo ikke blitt noen jul og jeg er opptatt av at de skal være engasjert, trives og ha det bra, også utenom høysesongen. Tidligere hadde vi kun en årlig medarbeidersamtale og tilfredshetsundersøkelse i januar. Vi følte ikke at det gav gode nok indikasjoner på hvordan de ansatte i alveteamet og reinsdyrteamet hadde det til enhver tid.

- Vi har nå hatt kontinuerlige målinger på medarbeidertilfredsheten med hjelp av &Frankly og ser at trivselen øker i begge team, og det øker også produktiviteten, hvilket er veldig positivt forteller HR-sjef Jul Tomte. 

#&Frankly #Sympa HR  #personalsystemer

MYE REISING I DESEMBER

Apper til reiseregninger.

Det blir jo en del reiser i høysesongen, både for meg og for reinsdyrene forteller leveransesjef Father Christmas. Nå håndterer vi alle reiser og utlegg via apper, legger inn reiseruter og tar bilde på kvitteringene og får alt rett inn i reiseregningssystemet. Så nå slipper jeg sitte hele januar å fylle inn dette manuelt, noe som er veldig deilig.

#Visma.net Expense

SERVERTRØBBEL OG MANGLENDE KONSULENTER

Nordpolen har stort sett minusgrader og egne servere i dette klimaet er noe som tidligere har vært veldig utfordrende. I tillegg var det nesten umulig å få konsulenter hit til Julenissen AS for de årlige oppgraderingene. 

- Nå har vi satt bort alt IT drift og flyttet våre servere opp i skyen, forteller IT-sjef Babbo Natale. Nå kan jeg konsentrere meg om kjernevirksomheten isteden.

Jeg får i tillegg god rådgivning til ytterligere effektivisering av verkstedet av løsningsrådgiverne i Amesto via faste møter på web. Nå går driften like glatt som en kjelkebakke, mener Babbo bestemt.

#IT-drift #løsningsrådgivning #Office365

ALVER VOKSER IKKE PÅ TRÆR

Økende etterspørsel og mangel på alver til nyrekruttering gjør at vi har en liten bemanningsutfordring i Julenissen AS. Amesto Consulting hjelper oss med spisskompetanse når det trengs, men vi ønsker å robotisere deler av driften for å kunne tilfredsstille markedet fremover. Amestos datascientists er i full gang med et AI-prosjekt som både vil optimalisere trafikkflyt, robotisere arbeidsoppgaver og gi prediktive analyser om fremtidige ressursbehov.

- Det vil bli så kult å se resultatene av dette til neste Jul forteller analyticsentusiast Joulupukki engasjert.

#Data Scientists #BI Rådgivning #konsulentformidling

 

APPER, GLØGG OG PEPPERKAKER

Alvene er jo stort sett friske, men han Rudolf er litt forkjølet innimellom. Nå kan Rudolf registrere fravær rett i en app slik at vi enkelt får oversikt over fravær og ferier. Dette føres rett inn i lønnssystemet slik at Lønnssjef Nissemor vet hvem som trenger ekstra gløgg og pepperkaker.

Nissemor forteller også at Rudolf og noen av de andre reinsdyrene tar ekstrajobb utenom høysesongen hos to andre kunder av Amesto Solutions, Arctic Lavvo og Tromsø Villmarkssenter. Det syns jeg er veldig hyggelig, avslutter Nissemor. 

#Visma.net Absence #HR-system 

VI HAR ET STORT OG VIKTIG PROSJEKT 24. DESEMBER HVERT ÅR

- Det er veldig viktig at vi har full kontroll i planleggingsfasen slik at vi overholder frister. Det hadde vært uheldig om vi ble forsinket, sier prosjektleder Jule Manden og humrer litt.

Vi planlegger og har oversikt over ressursbruken i prosjektet mye enklere nå etter vi har tatt i bruk Visma Severa. I tillegg til at vi har fått full kapasitetsoversikt i teamene har vi også kontroll på aktivitetshistorikk, tilbud, prognoser og pipeline – alt i ett og samme system.

#Visma Severa #prosjektstyring

TAR FERIE ETTER JUL MED GOD SAMVITTIGHET 

Gründer har full kontroll

Gründer og Daglig leder i Julenissen AS har fortsatt en liten jobb å gjøre når julen er over. I rapporteringsløsningen henter han ut alle nødvendige rapporter som trengs for å ha full styring og kontroll på verkstedet og driften i øvrig. Han syns det er fint å få oversikt over resultatene og hvordan det står til på Juleverkstedet med få klikk.

- Jeg har alltid oppdaterte rapporter tilgjengelig til enhver tid, og både prognoser og budsjetter for neste år er snart på plass! Nå kan jeg og kona snart ta ferie med god samvittighet, avslutter Julenissen med en ønske til alle om et riktig God Jul og et Godt Nytt År!

#Onestop Reporting  #rapportering #PowerBI