CRM-kampen: Amesto Solutions på kjøpstokt.

CRM-kampen: Amesto Solutions på kjøpstokt.

Oppkjøpet er det fjerde på to år og følger som en del av en aggressiv oppkjøpsstrategi for å bli ledende innen CRM i Norden.

Oppkjøpet av Biztool er det fjerde CRM-kjøpet Amesto Solutions har gjort siden 2012. CRM-divisjonen går fra en omsetning i 2012 på 13 MNOK og 13 ansatte, til forventet omsetning i 2016 på 100 MNOK og 80 ansatte.

- Timing is everything er det noe som heter. Kappløpet om å sikre seg de beste bitene begynte allerede i 2012. På kort tid har vi sikret oss de ledende CRM-leverandørene i Norge og Sverige: CRM Partner (Norge), CRM Fokus (Norge), Generate Business (Sverige) og nå Biztool (Sverige). Nå er det Danmark som står for tur. De som hiver seg inn i kampen først nå er rett og slett for sene til festen, sier konsernsjef Jan Erik Kaasa i Amesto Solutions.

I følge en analyse fra Gartner1 forventes CRM-markedet globalt å vokse til 216,87 milliarder NOK innen 2017. CRM ligger langt over alle andre software-kategorier m.h.t. forventet vekst. Estimatene for vekst innen ERP er betydelig lavere.

- CRM er et strategisk viktig område for alle med ambisjoner innen ERP-markedet. ERP uten CRM er som en kropp uten hode. Samtidig har vi helt bevisst valgt å skille de to områdene i hver sin divisjon for å tiltrekke oss ansatte som er spesialister på sine fagfelt. Det ser ut til å være en suksessformel, sier Kaasa.

Biztool ble etablert i 2001
Selskapet har 12 ansatte, fordelt på kontorer i Stockholm og Skåne. Biztool har ca. 300 kunder, hvorav 20 er børsnoterte. Selskapet er spesialister på CRM/selgerstøtte og Business Intelligence (analyseverktøy).

Hvorfor CRM nå topper CIO og CEOs prioriteringsliste 
I følge Gartner2 har CRM foretatt en klassereise og befinner seg nå helt på toppen av CEOs og CITs prioriteringsliste.

- CRM er et omrade i vekst. Som toppleder må du jage kundetilfredshet fordi det i stadig større grad styrer lønnsomheten din. Samtidig ser vi at kun 3 % av våre egne ERP-kunder har et SuperOffice CRM-system i tillegg. Her ligger det et enormt potensiale, sier Kaasa.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg