Amesto NextBridge med to av tre plasser på pallen i  Nordic SAS Hackaton  2020

Amesto NextBridge med to av tre plasser på pallen i Nordic SAS Hackaton 2020.


Amesto NextBridge vant både første plass og tredjeplass i Nordic SAS Hackaton. Oppgaven vare å komme opp med en datadrevet løsning på en utfordring knyttet til et av FNs bærekraftsmål (SDGs). Teamet fra Norge stakk av med seieren med sitt «Bee Futures»-prosjekt.

Bier er avgjørende for pollinering og dermed vår matproduksjon. De siste årene ser vi at biene dør i stadig raskere tempo. Prosjektet vårt handler rett og slett om å gjøre bienes liv enklere, slik at de lever lenger. Vi bruker bier som biosensorer for å forstå økosystemet. Ved å analysere biedansen, gjennom avansert videoanalyse fra bikubene, ser vi hvor biene har hentet mat og hvor birøkteren må flytte bikubene for å gjøre bienes arbeid lettere.

Prosjektet utføres i samarbeid med selskapet Bee Futures, som jobber for å bevare bier.

Det danske teamet fra Amesto NextBridge som kapret tredjeplassen i SAS Hackaton, utviklet en app til det brasilianske forbrukermarkedet hvor en kan skanne ID-kode på kjøttprodukter i supermarkeder og få informasjon om produktets opprinnelse og ringvirkninger på miljø.  Denne appen er med på å øke transparens i forsyningskjeden og føre til at vi som forbrukere kan ta mer bevisste valg når vi handler mat.

- Vi er veldig stolte av at Amesto NextBridge erobrer to av tre priser i denne konkurransen. Våre dataforskere har utvilsomt lidenskap for bærekraft. Da vi startet hackingen, visste vi ingenting om bier. Vi har igjen bevist at hardt arbeid og vitenskapelig erfaring kombinert med kreativitet og engasjement vil føre til nye viktige samfunnsløsninger, sier Kjetil Kalager fra Amesto NextBridge.

Fakta

Bier er ansvarlig for pollinering av nesten 75 prosent av alle plantearter som direkte brukes til menneskemat. Men bi-koloniene synker, i stor grad på grunn av monokulturoppdrett. 


Å forstå hvordan bier kommuniserer med hverandre om hvor maten befinner seg vil hjelpe birøktere å plassere bikuber nær de beste matkildene og optimalisere forholdene for bienes overlevelse. Det kan også bidra til å spore kampen mot tap av biologisk mangfold.

 

I Amesto NextBridge har vi mange spennende prosjekter.

Både innen natur og miljø og innen kommersiell drift. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.

Hvis vi kan gjøre dette for bier, tenk hva vi kan gjøre for deg?

 

Vi hacker for bærekraft

Vant fjorårets SAS Hacathon.

I 2020 vant et team fra Amesto NextBridge SAS Hackathon med sitt bieprosjekt. Prosjektet handlet rett og slett om å gjøre bienes liv enklere, slik at de lever lenger. Vi bruker bier som biosensorer for å forstå økosystemet. Ved å analysere biedansen, gjennom avansert videoanalyse fra bikubene, ser vi hvor biene har hentet mat og hvor birøkteren må flytte bikubene for å gjøre bienes arbeid lettere. 

Se videoen (til venstre) og bli bedre kjent med bieprosjektet!