Feil i versjon 11.10 og 11.11 i Visma Global

Feil i versjon 11.10 og 11.11 i Visma Global.

Det er bekreftet feil i Visma sine siste versjoner på Global. De som har oppgradert til versjon 11.10 og 11.11 blir berørt av denne feilen.
 

Gjelder dette deg?

Det gjelder alle som har versjon 11.10 eller 11.11. Du finner enkelt ut av din versjon ved å trykke på menyene «Hjelp» og «Om Visma Global». Da vil du se Global sitt versjonsnummer.

Det vil for mange være behov for å rette denne feilen, det gjøres ved å legge inn versjon 11.12.

Hva må du gjøre?

Du vil bli kontaktet av Amesto Solutions med dato for oppgradering.

Forklaring på feilen:

Første gang en mva- avslutning foretas i Mva-rapportering viser transaksjonene riktig i momsrapportjournalnr. i kontoforespørsel, og du ser historikken i fane 2 på mva oppgaven. Neste gang en termin-avslutning foretas i Mva-rapportering, blir den tildelt samme momsrapportjournalnr som forrige avslutning og da forsvinner momsrapportjournalnr. på transaksjonene i den tidligere terminen, samt at transaksjonene kommer tilbake i mva oppgaven, fane 1 for den terminen. Dette skyldes at det er oppstått en feil i tabellen Vatreport som inneholder en oversikt over mva oppgavene, og Global derfor ikke klarer å lage en ny rad. Det er rettet til versjon 11.12 hvor dette blir riktig på nye mva termin-avslutninger, også dersom det ligger en rad med manglende verdier fra før.

Hvordan unngå å miste mva historikken:

Hvis du har avsluttet en mva termin i 11.10/11.11 så oppgrader til versjon 11.12 FØR du gjør neste mva termin-avslutning.

Om du har avsluttet termin 4 i 2016 mens du hadde versjon 11.11 eller 11.10 og så oppgraderer til versjon 11.12 før du avslutter termin 5, så er alt i orden.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg