<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

1. apr

9 tegn på at bedriften er klar for nettskyen

En fersk undersøkelse gjort av Infact med 200 ledere i små og mellomstore bedrifter i januar 2019, viser at 30 000 virksomheter skal flytte systemer og/eller programmer til nettskyen i løpet av kort tid. 

Dette fordi ledere opplever drift i nettskyen som bekymringsfritt, de vil ha bort unødvendige kostnader, og ønsker å gi bedriften større fleksibilitet. Få er bekymret for selve flytteprosessen, og ledere foretrekker nasjonale leverandører styrt av norsk lov. 

Hvorfor vurderer norske bedrifter å flytte IT-driften til nettskyen? 

Færre enn hver tiende norske bedrift sier de skal ruste opp egen IT-avdeling, noe som er et åpenbart tegn på at bedriftene skal kjøpe mer som tjenester i årene som kommer.

Her er ni hovedargument som går igjen hos bedrifter som har tatt strategiske vurderinger rundt bruk av nettskyen i 2019:

 1. VIL TA TILBAKE KONTROLLEN
  Mange bedrifter har havnet i en situasjon der det kjøpes programvare og tekniske verktøy over en lav sko. Det er enkelt å bestille for de med et kredittkort, og den ene avdelingen vet ikke alltid hva den andre gjør. Undersøkelsen mot de små og mellomstore bedriftene viser at 75 prosent av de økonomiansvarlige tør å innrømme at de ikke vet hvor mye bedriften egentlig bruker på IT, noe som er et dekkende bilde av situasjonen mange ledere står i.

 2. SIKKERHETEN MÅ BEDRES
  I februar ble det kjent at hackere som angivelig jobbet på oppdrag for kinesiske myndigheter forsøkte å trenge seg inn i Vismas datasenter. Angrepet var feilslått fordi dataene var beskyttet i en moderne nettsky. Systemer som Visma Business, Visma Global, Visma Lønn, og Huldt & Lillevik er attraktive mål. Dette fordi de inneholder bedriftens viktigste informasjon, og derfor behøver den fremste sikkerheten. Om du er bekymret for systemene som følger bedriftens pengestrøm og beskyttelse av personsensitiv informasjon, er en moderne infrastruktur i skyen et trygt valg.

 3. VIL FOKUSERE PÅ FAG, IKKE IT
  I mange bedrifter er det gjerne den som kan noe om data, som får serveransvaret slengt i fanget. Like ofte kjenner man en lokal leverandør som tilbyr drift. Begge deler fungerer en stund, men kan være en kilde til store problemer den dagen noe går galt. Drift i eget hus fordrer også at virksomhetens flinkeste fagpersoner på teknologi brukes til å lappe på servere, fremfor å betjene kunder eller utvikle bedriftens tilbud og tjenester.

 4. HAR GAMLE MASKINER
  Viktig programvare kjøres på utdaterte servere under en pult eller i kjelleren. Gammel maskinvare beskytter ikke mot de nyeste truslene, og garanterer heller ikke for at tjenestene alltid er tilgjengelige. Det er enkelt å flytte viktig programvare fra gamle maskiner til en moderne infrastruktur, og ledere trenger kun å bestille flytteprosessen.

 5. DE ANSATTE KREVER BEDRE ARBEIDSFORMER
  Fleksible arbeidsformer er nå normen. Ansatte vil jobbe uansett tid og sted med god tilgang til programvaren, og da kreves det smarte systemer der tjenester leveres fra en moderne infrastruktur i nettskyen. Med systemer fra Microsoft kan ansatte jobbe trygt uansett tid og sted, på egne premisser og etter egne preferanser.

 6. NYSGJERRIG PÅ NY TEKNOLOGI
  I en moderne infrastruktur er veien kort til innovative og kognitive tjenester som bruker kunstig intelligens og maskinlæring. Ny teknologi er overraskende enkel å komme i gang med, og snart en forutsetning for å yte den beste servicen ut mot kundene.

 7. DRIFTSKOSTNADER SKAL NED
  Undersøkelser fra USA viser at små bedrifter bruker dobbelt så mye på IT som de store – målt mot omsetning. En lavterskelgevinst er å flytte virksomhetskritiske applikasjoner fra eldre servere til en skyplattform. Besparelsene kommer da i form av mindre tid brukt på oppdateringer og vedlikehold, og skjerpet sikkerhet rundt maskinvaren. En annen gevinst oppnås ved at teknologi flyttes fra investerings- til driftsbudsjettet.

 8. INGEN VET HVOR DERE ER OM TRE ÅR
  I dag kan få bedrifter spå hvor de er om tre år, og det gjør investeringer i IT vanskelig å planlegge. Med skytjenester betaler man for det man bruker, og kostnadene følger bedriftens behov i sanntid. Skyen vokser enkelt i takt med bedriften begge retninger.

 9. GDPR OG PERSONVERN
  En skytjeneste har suveren sikkerhet fremfor serveren i kjelleren. Derfor bør programvare beskyttes i robuste datasenter. Jo færre steder bedriftens data befinner seg, desto bedre for alle.
 

Emil Olsen Amesto Solutions