<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Technology152_2120x670

KUNDEREFERANSE

SASTECH.

«Business NXT med blant annet Autoinvoice og Autopay gir tilsvarende umiddelbare effekter og kostnadsbesparelser som vår unike styringsstrategi for energioptimalisering, takket være automatisering, effektivisering og optimalisering.»

Jahn Agnar Thoresen, CFO, SASTECH

Simplifying Business

Holistisk energieffektivisering fra skyen!

Oppsummert med egne, to ord: SASTECH driver med «bærekraftig energioptimalisering». Mye kan gjøres for å redusere energibehovet i forretningsbygg, og energirådgiving er ikke noe nytt. SASTECH skiller seg ut med en litt annen tilnærming og hjelper virksomheter med energiforbedring i et større, mer helhetlig perspektiv.

– Vi har vår egen unike styringsstrategi der vi som uavhengig løsningsleverandør av både hardware og software alltid bruker det nyeste og beste. Etter først å ha analysert behovene og installert løsningen, overtar vi driften. Det reduserer arbeidsmengde og kostnader for kundene, som i stedet kan fokusere på egen virksomhet, forklarer Jahn Agnar Thoresen, CFO i SASTECH.

Gjennom en holistisk tilnærming til energioptimalisering ser SASTECH på hele energiforløpet, og kartlegger alle energibærere grundig. De opplever ofte at varmekilder, kjøling og ventilasjon ofte jobber mot hverandre istedenfor i samspill. Det er også viktig å unngå eller redusere elektriske effekttopper som koster næringslivet mye penger. Derfor 3D-scannes hele bygget og avdekker hva som tar eller gir energi.

– SASTECH sørger så for å optimalisere fremfor å bytte ut, og får systemene til å snakke sammen med egne komponenter. Vi overvåker alt kontinuerlig ved hjelp av våre egne sensorer. Dermed kan vi reagere lynraskt, endre hvordan energien brukes, og finne hvilke tider på døgnet som er mest optimale, sier Thoresen. – Vi jobber også mot tre av FNs bærekraftsmål, som har en verdi i seg selv. Våre kunder kutter mange hundre tonn CO2 i året og føler de virkelig kan bidra i det grønne skiftet.

Til himmels med Amesto

For å holde full oversikt på både kunder og egen virksomhet har SASTECH benyttet seg av Visma Business – et ERP-system Thoresen har lang erfaring med. Løsningen ble mye skrudd på, og brukt for hva det var verdt. Veien videre var likevel skyen, og SASTECH ønsket derfor å gå over til Business NXT.

– For å sørge for en vellykket migrering fra det ene til det andre Visma Business-systemet tok vi kontakt med Amesto. To dyktige og energiske konsulenter fra deres SkyNXT-team gjennomførte hele migreringen på bare tre uker, sier Thoresen entusiastisk. – Jeg satt litt fast i gamle Visma Business-tankesett, men ble gjennom prosjektet kvitt noen skylapper, bokstavelig talt. Nå er det standard hele veien, ikke mer skru eller lage ting. Nå er alt auto – auto-invoice, autopay, autoreport. Det er forfriskende bra.

Thoresen sammenlikner den nye skyløsningen som å kjøpe et ferdighus, der alt er klart og tilrettelagt.

– Nå har vi ikke flyttet inn i løsningen helt ennå, men det står trygt og vi gleder oss. Vi er godt i gang med finjusteringer og småtilpasninger, men er tro mot fit-to-standard.

Technology85_670x970

Alt skal i skyen

SASTECH jobber med tydelige rammeverk, der målet er å tilpasse minst mulig utover å justere enkelte skjermbilder. De opplever Visma-løsningen som en ekte skytjeneste der alt er standard, med bra hastighet, og alt bare fungerer.

– Det er deilig å slippe å finne opp hjulet. Amesto har også hjulpet oss med å migrere lønnssystemet vårt til Visma.net Payroll med Expense. Vi kjører lønn for første gang i nytt system denne måneden. Det har vært noe utfordringer, men vi fått god hjelp av Payroll-teamet til Amesto, sier Thoresen.

SASTECH har også kjøpt One Stop Reporting for rapportering i skyen. Målet er å få alt i skyen, og automatisert, inklusive rapportering. Når digitaliseringsprosessen er over, ønsker de å fokusere på forretningsdriften for å sikre ønsket vekst. SASTECH har som mål at de ikke skal ha noen serverbaserte forretningssystemer.

SkyNXT: Egen satsing for skymigrering

Med en migrering som tok ikke mer enn tre uker opplevde SASTECH at hele prosessen gikk på skinner. SkyNXT er et forholdsvis nyetablert team hos Amesto som kan Business NXT til fingerspissene, og var helt avgjørende for en smidig prosess. Visma Business er et eldre system, men kompetansen på Business NXT ivaretar alle behovene virksomheten har, og har samtidig mange flere muligheter som en ren skyløsning.

– Dersom du allerede er en dreven Visma-bruker vil en migrering til Business NXT gå som en drøm. Jeg har tidligere gjort mange tilpasninger i gamle løsninger, men det nytter ikke å svømme motstrøms. Og når migreringen gikk så raskt og bra, er alle fordommer borte. Det er i bunn det samme systemet, men i ny innpakning, og mer moderne og intuitivt å bruke.

SkyNXT er et eget team på tvers av organisasjonen med ulike roller for å kunne sikre en rask migrering til Business NXT. Slik kan Amesto være den beste migreringspartneren du kan få. Teamet består av unge, nytenkende medarbeidere, som tør å stille spørsmål, men også erfarne konsulenter som har jobbet med ERP-systemer i over 30 år. SkyNXT har et sterkt fokus på at teamet skal få utviklende og utfordrende oppgaver, og være i forkant gjennom jevnlig kompetanseutvikling og opplæring.

En holistisk tilnærming gir større besparelser

Med forretningskritiske systemer trygt i skyen kan SASTECH fokusere på sin kjernevirksomhet. Medarbeiderne vil oppleve forretningssystemer som snakker sammen, og sikrer en mer sømløs arbeidsdag, som både er kostnadsbesparende og mer brukervennlig.

– Det var ikke vanskelig å velge Amesto til denne prosessen. De har vært med meg hele tiden, og er et godt oppbygd selskap med dyktige konsulenter. Jeg føler meg veldig trygg på Amesto som kunde, og de kjenner godt hva som fungerer for oss, forklarer Thoresen. – Og om jeg trenger å kvele noen så har Amesto et kontor her i Larvik, sier Thoresen med et glimt i øyet.

Thoresen fremholder at det er mye enklere å jobbe med et skyprodukt der du slipper all tilpasningen de trengte tidligere. At SASTECH sørger for drastisk forbedring i energiforbruket hos sine kunder er et resultat av deres holistiske tankegang der de ser på hele bildet. Når de nå har migrert forretningsløsningene til skyen har de tatt et mer holistisk grep også på egne systemer, som vil gi en betydelig effektivisering og besparelse.

– Det er litt tidlig å se effekten av dette ennå, men erfaringene så langt har vært veldig gode, med alt fra rådgiving, migrering og oppfølgingen fra Amesto. Vi gleder oss til å komme ordentlig i gang og se effektene av at våre egne systemer også er de nyeste og beste.

Thoresen vil også fremheve tjenestene det ofte ikke er like mye fokus på når man velger et nytt og større system.

– Tenker du på de umiddelbare effektene og besparelsene med Auto-tjenestene til Visma får du lett gåsehud. I ERP-landskapet er det fortsatt mange som sliter med enkle ting, som å sende filer frem og tilbake til banken. Med Visma Autopay var dette historie for mange år siden. For ikke å snakke om den nydelige opplevelsen det er med Visma Autoinvoice der du slipper styr med scanning. En særdeles god OCR-tolk i løsningen er gull verdt. Mange har jo også slitt med en god og enkel MVA-rapportering, men som nå er en drøm med Visma Autoreport, avslutter Thoresen.

VÅRE PRODUKTER

Hva tilbyr Amesto Solutions?

Amesto bistår i hele migreringsprosessen til skyen, og sørger for å koble sammen systemene som vil utgjøre helheten i virksomhetens forretningssystem. Vi har mange års erfaring med økosystemet til Visma, som kan gi virksomheten bedre lønnsomhet og brukeropplevelse: