<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Technology92_2120x670

INNLEGG I DAGENS NÆRINGSLIV

AI, ChatGPT og mangfold.

INNLEGG I DAGENS NÆRINGSLIV

"Kunstig intelligens krever god og grundig kildekritikk".

Fredag 27. januar 2023 ble innlegget: "Kunstig intelligens krever god og grundig kildekritikk" publisert i dagens næringsliv. Dette innlegget er skrevet av Kristine Hofer Næss, CEO i Amesto TechHouse, og Lars Rinnan, CEO i Amesto NextBridge. Innlegget har fokus på ChatGPT, og hvordan utviklingen innenfor AI gjør kildekritikk mer aktuelt enn noen gang. 

LarsR500 pix

Lars Rinnan

CEO i Amesto NextBridge

IMG_4048_1080x1080

Kristine Hofer Næss

CEO i Amesto TechHouse

"ChatGPT er en språkmodell og tenker ikke slik vi gjør. Dette er kun teknologi." skriver de i innlegget. Dette sitatet følger et eksempel på at AI ikke alltid er 100% pålitelig, da chatboten antok at den nåværende kunnskapsministeren var en mann og ikke en kvinne, som hun faktisk er. Dette eksempelet bruker Hofer Næss og Rinnan gjennomgående i innlegget hvor de fremmer viktigheten av kildekritikk. 

Hofer Næss og Rinnan forklarer videre at det er viktig at unge i dag får bedre opplæring i kildekritikk og kreativitet. Slik at ikke alle tekster blir genererte. Det er viktig å lære de unge til å være bevisste på at resultater som kommer fra slike AI-tjenester, ikke kan brukes blindt. 

De trekker også frem behovet for mer mangfold i slike løsninger. Basert på statistikk, kalte ChatGPT kunnskapsministeren for "han", og ved å utvikle teknologien videre med fokus på menneskerettigheter, kjønn og ved å forholde seg til åpenhetsloven.

LES INNLEGGET GRATIS

Er Hofer Næss og Rinnan for eller imot ChatGPT?

Lurer du på hva mer Kristine Hofer Næss og Lars Rinnan har å si om ChatGPT, og om de er for eller imot denne teknologien?

Innlegget ligger gratis tilgjengelig på Dagens Næringsliv sin nettside. Klikk på knappen nedenfor for å lese hele innlegget.