<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Side 1 Toppbanner pickawood-gf8e6XvG_3E-unsplash 1920x1080-1

NORSKE BEDRIFTER MANGLER KONTROLL OVER IT-KOSTNADENE

Amesto Solutions i Finansavisen.

IT-ansatte var mest kritiske til skyen, nå utgjør de heiagjengen, ifølge en undersøkelse Amesto Solutions har gjort mot små og mellomstore bedrifter. Les intervjuet med CEO i Amesto Solutions, Jan Erik Kaasa i Finansavisen.

22. august 2020

30.000 bedrifter flytter (trolig) til skyen i år

Det viser en undersøkelse gjennomført mot 200 ledere i små og mellomstore bedrifter. Flytteplanene kan ha sammenheng med at økonomiansvarlig mangler oversikt over it-kostnadene.

På oppdraget for Amesto har analysebyrået Infact intervjuet 200 ledere i små og mellomstore norske bedrifter om deres planer rundt drift i nettskyen. Funnene slår fast at 15 prosent av bedriftene har bestemt seg for å flytte systemer og/eller applikasjoner til nettskyen i 2019.

– 35 prosent er usikre, og har ennå ikke bestemt seg, sier administrerende direktør i Amesto Solutions, Jan Erik Kaasa, i en melding fra selskapet.

Med tanke på at det er rundt 200.000 små og mellomstore bedrifter i Norge, er det da 30.000 virksomheter som har konkrete flytteplaner. It-ansvarlig er mest klar for å gjennomføre flyttingen, tett fulgt av økonomiansvarlig og daglig leder, heter det i meldingen fra selskapet.

Kaasa kan også fortelle at der økonomiansvarlig gjerne vil sette ut hele driften, vil daglig leder flytte programvare som regnskap, lønn, kundehåndtering (CRM), og kontorsystemer som mail og kontorstøtte.

MANGLER  OVERSIKT

55 prosent av smb-lederne har ikke har full oversikt over hvor mye som brukes på it. Noe overraskende hevder så mange som tre av fire økonomiansvarlige at de ikke vet.

Ved å flytte IT-driften til skyen kan du få bedre kontroll over kostnadene.

HVORDAN SIKRE ROI VED FLYTTING TIL SKYEN?

Å beregne avkastning ved å flytte til skyen kan være en krevende affære. Regnskapsbildet er komplekst, og for å sikre ROI må ta du høyde for endringer i flere områder av virksomheten.
Kvadratisk 466x466 priscilla-du-preez-OEdkPaxYMXU-unsplash-1

9 TEGN PÅ AT BEDRIFTEN ER KLAR FOR NETTSKYEN

En fersk undersøkelse mot 200 ledere i små og mellomstore bedrifter, viser at 30 000 virksomheter skal flytte systemer og/eller programmer til nettskyen i løpet av kort tid. Er du en av de?

Gratis flytte-test

Bestill en uforpliktende 30 minutters gjennomgang med en av våre erfarne rådgivere. Testen gir deg svar på mulighetene forbundet med flytting av applikasjoner-, eller IT-driften til skyen. Analysen finner fasiten som er best for din bedrift.

Kontakt oss dersom du ønsker en flytte-test eller om du har noen spørsmål.