<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

26. okt

Hva er Business Intelligence og analyse egentlig?

Business Intelligence og analyse er buzz-ord som dukker opp i samtlige sammenhenger, men vet du faktisk hva Business Intelligence og analyse egentlig er?

Om du føler deg litt usikker, så er du ikke alene. Kort fortalt er dette et verktøy for å løse forretningsproblemer, gi innsikt i tidligere og nåværende data og definere fremtidige beslutninger. I en ellers hektisk hverdag, er automatiserte rapporter og innsikt i selskapets finansielle data viktig for å kunne ta de riktige beslutningene. La meg forklare kort hva dette kan gjøre.

Business intelligence (BI) er en teknologisk prosess for å analysere data og levere informasjon som bistår ledere og ansatte med å ta gode informative forretningsbeslutninger.

Som en del av BI-prosessen samler organisasjoner inn data fra interne IT-systemer og eksterne kilder, og lager datavisualiseringer, BI-dashboard og rapporter for å gjøre analyseresultatene tilgjengelige for brukerne. Dette utgjør et godt underlag for operasjonelle beslutninger, utforming og strategisk planlegging.

Det endelige målet med BI-prosjektene er å levere bedre forretningsbeslutninger som gjør det mulig for organisasjoner å øke inntektene, forbedre operasjonell effektivitet og oppnå et konkurransefortrinn. For å nå dette målet inkorporerer BI en kombinasjon av analyse-, dataadministrasjons- og rapporteringsverktøy, pluss ulike metoder for å administrere og analysere data.

Hvorfor er Business Intelligence viktig?

Business Intelligence sitt formål er å forbedre en organisasjons forretningsdrift gjennom bruk av relevante data. Bedrifter som effektivt bruker BI-teknikker og verktøy, får verdifull innsikt om forretningsprosesser og strategier gjennom dataene. Denne typen innsikt kan deretter brukes til å ta gode forretningsbeslutninger som potensielt øker produktiviteten og inntektene, noe som igjen fører til forretningsvekst og høyere fortjeneste (ROI).

Vanligvis bruker bedrifter hovedsakelig akkumulert kunnskap, tidligere erfaringer, intuisjon og magefølelser for å ta viktige forretningsbeslutninger. Disse kan selvsagt resultere i gode beslutninger, men samtidig åpner de for en større sannsynlighet for feil og feiltrinn på grunn av mangelen på data som kan underbygge dem. 

Fordelene ved Business Intelligence

Business Intelligence åpner for at toppledere og avdelingsledere kan overvåke virksomhetens tilstand på daglig basis. Dette gir de muligheten til å handle raskt når enten problemer eller muligheter oppstår. Å analysere dataene bidrar til å gjøre markedsføring, salg og kundeservice mye mer effektiv. Flaskehalser i leveransekjeden, produksjon og distribusjon kan oppdages før de forårsaker økonomisk skade på selskapet. HR-ledere kan bli flinkere til å overvåke ansattes produktivitet, lønnskostnader og andre arbeidsdata.

La oss liste opp noen av de viktigste fordelene som bedrifter kan få fra BI:

  • fremskynde og forbedre beslutningstaking
  • få et konkurransefortrinn
  • identifisere nye forretnings- og markedstrender
  • oppdage tidlig forretningsproblemer som må løses
  • optimalisere interne forretningsprosesser
  • øke operasjonell effektivitet og produktivitet
  • utvikle sterkere forretningsstrategier
  • øke salg og dermed inntektene

 

"Det er lite som slår månelandingen, men PowerAnalyze er et stort steg for oss i Armaturjonsson. Vi får god oversikt over de dataene vi har i våre kjernesystemer og god visualisering gir mange flere personer i organisasjonen tilgang til dataene, da tall i tabeller ofte kan oppleves mindre interessant."

- KJELL BERNT KALLAND, ADM. DIR I ARMATURJONSSON AS

 

Har dere vurdert Business Intelligence eller en annen analyseløsning, men er usikker på hva dere skal velge?

Vi mottar ofte spørsmål i Amesto og rådgir mange av våre kunder rundt dette. Derfor har vi laget en eBok som gjør det lettere for deg og din bedrift til å ta et valg. Her kan dere konkludere dere frem til hvilken løsning som er passende og dermed se hva som bør inkluderes i deres digitale strategi.

Marcus André Solum Marcus er sertifisert innen PowerBI, Microsoft365, Azure. I tillegg har han sertifiseringer som dronepilot og isbanekjører. Han er modig og empatisk samtidig som han er lidenskapelig opptatt av bil og racing.