<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

23. apr

Funksjonen i Visma Business du bør ta i bruk!

Overvåkningspunkt ble introdusert i Visma Business allerede i versjon 12.10. Selv om funksjonen har eksistert lenge, har få av kundene jeg har vært i kontakt med tatt funksjonen i bruk.

 

SAMLE DINE OPPGAVER på ET STED

Overvåkningspunkt er i praksis et skjermbilde som oppsummerer og viser informasjon på et sted, fremfor flere ulike skjermbilder, litt som et dashbord som samler dine oppgaver. Du setter opp overvåkningspunkt-skjermbildet som et oppstartsvindu slik at dette blir det første du ser når du åpner Visma Business hver morgen. En av fordelene med overvåkningspunktet er at du raskt ser hvilke oppgaver du burde ta fatt i, og ikke minst at du ved å ikke få varsel om feil vet hva du ikke trenger å kontrollere.

Eksempel 1: Du logger deg inn på Visma Business om morgenen. Det første du ser er tre fakturaer klare til fakturering og to kunder som har forfalte poster. Samtidig ser du at det er opprettet en ordre der noen har glemt å gi rabatt. Ingen av varslingene for grunndata vises, så du vet at alt av grunndata på kunder og leverandører har blitt riktig registrert siden sist. Du dobbeltklikker på en av oppgavene og det aktuelle skjermbildet åpnes.

Eksempel 2: Du logger deg inn på Visma Business om morgenen. Du fører regnskap for 40 bedrifter i samme Visma-løsning. På skjermbildet for overvåkningspunkt ser du umiddelbart at det kun er tre av bedriftene som har fakturaer som skal sendes ut. Med overvåkningspunkt sparer du tiden det vil ta å logge seg inn og kontrollere alle bedriftene.

ENKLERE KONTROLL AV DATA OG Masse TID SPART

Det er svært mange bedrifter som har behov for å kontrollere ulike data i Visma Business. For dette lager man ofte egne skjermbilder som viser avvik. Det kan fort bli mange av disse skjermbildene, og erfaringsmessig har de fleste bedrifter skjermbilder som viser avvik, som de glemmer å kontrollere.

BRA VERKTØY FOR DEG SOM CONTROLLER

Er du Controller er dette en helt fantastisk mulighet til å få kontroll på lønnsomhet og avdekke salg der dere taper penger, eller om dere ikke har den fortjenesten dere burde ha. Funksjonen er fleksibel og kan brukes til alt som du kan definere på et skjermbilde i Visma Business.

Noen bruksområder/ideer til hvordan du kan ta dette i bruk:

For Controller / Salgsjef:

 • Vis alle salg der du har en dekningsgrad under ønsket nivå.
 • Vis alle salg der dekningsgraden er for høy fordi dere har glemt å legge inn rabatt.
 • Vis alle salg der du taper penger.

For regnskapsfører:

 • Vis alle bilag som har blitt ført på feilkonto før du gjør månedsavslutning.
 • Vis antall automatgenererte bilag som må føres.

For masterdata/grunndata-ansvarlig:

 • Vis alle kunder som mangler e-postadresse.
 • Vis alle kunder som mangler informasjon om betalingsbetingelser.

For faktureringsansvarlig:

 • Vis antall ordre som er klare til fakturering – kan føre til raskere fakturering og bedre likviditet.
 • Vis fakturaer som har feilet i forbindelse med oversending til AutoInvoice.
 • Vis antallet kundefordringer som har passert forfallsdato for å kunne følge opp.
 • Vis kundefordringer for utvalgte kunder så du kan gjøre en personlig oppfølging før faktura går til purring/inkasso.

For lagersjef/innkjøpsansvarlig:

 • Vis antall varer som er klare til plukking.
 • Vis antall varer som er under minimumsbeholdning og som bør bestilles.

KOSTER LITE – GIR STOR MERVERDI

Vi har testet dette hos flere kunder i versjon 13.0 og oppover, og du kan på kort tid komme i gang med overvåkningspunkt. Dette er en av de «lavt hengende fruktene» som koster lite å ta i bruk, men som gir mye merverdi for din bedrift.

 

Hva må til for å ta dette i bruk?

Lag en enkel oversikt over:

 • hvilke eksisterende skjermbilder du vil overvåke
 • hvilke bedrifter/klienter som skal overvåkes
 • hvilke brukere som skal se overvåkning på skjermbildene

Du kan importere skjermbildet for overvåking hvis det er behov, og du kan også overvåke deler av løsningen som ikke har blitt kontrollert tidligere. 

Vi kan deretter hjelpe deg med å få dette på plass.

SPENNENDE MULIGHETER FOR VIDERE UTVIKLING:

Når du setter opp overvåking på regelmessige oppgaver viser det seg ofte at oppgavene gjøres basert på et fast regelsett uten å tenke. Kanskje du også klarer å sette fingeren på noen rutinemessige oppgaver som kan automatiseres?

Nedenfor vises et eksempel med bruk av overvåkingspunkt i versjon 14 av Visma Business der det også er mulig å sette prioritet med uthevet farge:

Vil du ta dette i bruk?

Trenger du hjelp til å sette opp overvåking kan din Visma-konsulent hjelpe deg med behovskartlegging, import av skjermbilder, oppsett av skjermbilder og gi opplæring i hvordan det settes opp. Vi har erfaring fra samarbeid med mange ulike bedrifter og kan komme med flere gode råd som gir økt kontroll.

Bestill hjelp ved å sende en mail til oppdrag@amesto.no eller registrer saken i vår kundeportal.

DAVID BERGE FROGNER