<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

25. mai

Bli kjent med Microsoft Fabric: en revolusjon av dataanalyse-landskapet med AI hjelp

Microsoft fortsetter å gå i spissen for innovasjon innen data. Med den nylige avdukingen av Microsoft Fabric, Windows Copilot og Git integrasjon på Microsoft Build-konferansen, setter selskapet en ny milepæl for dataanalyseplattformer. Microsoft Fabric er en omfattende løsning designet for å imøtekomme de stadig økende behovene til bedrifter, uansett om du er kontroller, data analyst, data engineer, data scientist eller rapportbruker.

I denne artikkelen vil vi dykke dypere inn i hva Microsoft Fabric egentlig er, de unike funksjonene og evnene, og hvordan det kan revolusjonere dataanalyse-landskapet med et eksempel på sanntidsrapportering med uttrekk fra API. 

  Kilde: Microsoft  

Hva er Microsoft Fabric? 

Microsoft Fabric har som mål å revolusjonere måten bedrifter håndterer og analyserer data på, inkl. data integrasjon, Business Intelligence, data engineering, datavarehus, data science og sanntidsanalyse. Som en enhetlig plattform samler den kjente komponenter av Power BI, Azure Synapse Analytics, Azure Data Factory, Azure Data Explorer og Azure Purview til én robust, priseffektiv og enkelt å administrere løsning. Den kommer også med en del nye ‘players’, som OneLake - en datainnsjø som er unik for hver tenant - og AI assistenter for å øke produktivitet, oppdage innsikt og gjøre det mulig for å lage tilpassede chatGPT-løsninger direkte mot dataene dine. 

Det er nye muligheter mange steder, men grunnlaget for Fabric er grunnlaget for Power BI. Dette betyr at for dere som er allerede kjente med Power BI, kommer Fabric til å føle seg veldig kjent fra dag én, med det samme navigasjonen, arbeidsområdene og kapasiteten.  

Nytt for alle: OneLake 

I tillegg til funksjoner i Fabric som vil være kjent for de med erfaring fra Power BI og Azure-data, er det én stor del av Fabric som vil være nytt for alle: OneLake.  

 OneLake tar den kjente ideen om en datainnsjø og plasserer den der ingen ser ut til å forvente det: i midten av arbeidet, der det gir mening og skaper mest verdi, dypt integrert i verktøyene og opplevelsene som brukes av alle som bidrar til et prosjekt eller produkt. Hver Fabric-tenant inkluderer en enkelt OneLake-instans. 

 Inserting image...

Kilde: Microsoft 

 OneLake er åpen og bygget på ADLS Gen2. Dette betyr at man kan lagre alle typer filer i Parquet Delta-filer og bruke de samme API-ene man bruker når man kobler til ADLS Gen2.  

Fordi det er én OneLake, kan data inntas og lagres én gang og brukes overalt der man trenger. Moderne dataprosjekter innebærer ofte et bredt spekter av fagpersoner - dataforskere, dataingeniører, BI-utviklere, rapportutviklere og brukere, og mer. Før Fabric ville hver fagperson vanligvis jobbe med sine egne verktøy og funksjoner, hver med sine egne styrker, svakheter og opplevelser. Med Fabric kan man opprette arbeidsområder som inneholder nødvendige data og forskjellige elementer – rapporter, datasett, lakehouses, lagerplasser, notatbøker, dataflyter og mer. Data fra ett arbeidsområde kan brukes i andre arbeidsområder ved behov, og takket være OneLake kan det lagres én gang og brukes flere ganger uten duplisering. Dette betyr at man retter oppmerksomheten mot verdiskapning gjennom sitt arbeid med data, istedenfor å bruke tid på å bygge integrasjoner for at verktøyene skal samarbeide. 

Direct Lake mode 

En av de viktigste nyvinningene i Microsoft Fabric er Direct Lake-funksjonen i Power BI. Det er som navnet tilsier, en direkte tilkobling mot OneLake med samme funksjonalitet og ytelse som ved import mode som er mest brukt i dag. Dette eliminerer behovet for planlagte oppdateringer av datasett som mange opplever som begrensende og tidkrevende ledd. Det presenterer potensialet til å forbedre effektiviteten av analyseprosessene dine betydelig. 

Kilde: Microsoft 
 

Ved å benytte Pipelines kan man nå for eksempel laste API data direkte til OneLake, kjøre den hvert minutt og ha sanntidsrapportering i Power BI: 

 

 

 

Kilde: Kristoffer Absalonsen 

 

Priser: Et rimelig inngangspunkt 

I motsetning til andre tilbud på markedet, introduserer Microsoft Fabric et mer tilgjengelig prispunkt. Entry-level F2 SKU koster rundt $300 per måned, og gir et rimelig utgangspunkt for små og mellomstore bedrifter. SKU-er med høyere kapasitet er også tilgjengelig for større organisasjoner. Dessuten vil alle Fabric SKU-er mindre enn F64 fortsatt kreve en Power BI Pro-lisens for brukere som bruker Power BI-innhold. 

  

Konklusjon 

Fabric er et spennende verktøy som fundamentalt vil endre måten vi jobber på. Men det er også overveldende! Microsoft Fabric er fortsatt i den offentlige forhåndsvisningsfasen, med funksjoner som skal legges til og forbedres i løpet av de kommende månedene. De revolusjonerende funksjonene og konseptene den introduserer vitner imidlertid om Microsofts ambisjon om å beholde sin ledende posisjon i bedriftsdataanalyseverdenen. Som BI-konsulenter ser vi frem til å hjelpe bedrifter med å utnytte potensialet til denne spillendrende plattformen. 

Husk at du kan prøve Microsoft Fabric gratis i 60 dager. Det er en mulighet til å oppleve førstehånds hvordan denne plattformen kan transformere dataanalyselandskapet ditt. 

I de kommende artiklene våre vil vi dykke dypere inn i bruken av Microsoft Fabric, inkludert ytelsestesting og anbefalinger for beste praksis. Følg med! 

  

START DIN DATAREISE

Vi hjelper deg gjerne med alt du lurer på innen Business Intelligence. Book en gratis rådgivning innen data og analyse og få en kartlegging av ditt behov, en enkel vurdering av din bedrifts datamodenhet og anbefalinger til neste steg i datareisen.

 

Ioana Bouariu Ioana jobber som Senior Business Intelligence Consultant i Amesto techHouse.