<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

18. aug

Slik får du en bransjespesifikk ERP-løsning

Mistenker du at de samme manuelle prosessene blir utført flere forskjellige steder i bedriften? Det er du garantert ikke alene om. Derfor finnes det også en rekke smarte tilpasninger som kan hjelpe deg med å optimalisere dataflyten, så du får et mer effektivt ERP-system – skreddersydd for nettopp din bransje. Dette er det du bør se etter.

 

Uansett hvilken bransje du tilhører, kan en god forretningsløsning forenkle hverdagen i virksomheten din – ikke bare gjennom å gi deg bedre oversikt og kontroll, men også ved å gjøre det interne samarbeidet smidigere. På den måten øker også sjansene dine for å spare både tid og penger.

For i tillegg til å kunne fatte beslutninger raskere vil en effektiv dataflyt på tvers av avdelinger også forenkle ting som budsjettering, prognostisering og sporing. Kort fortalt er risikoen lav for at du kommer til å gjøre en feilslått ERP-investering med den riktige hjelpen.

Men til tross for at det finnes mange åpenbare fordeler med et effektivt, skybasert ERP-system, har også hver enkelt bransje behov for ulik funksjonalitet – og ikke minst egne krav til hva en god forretningsløsning bør inneholde. Det kan derfor være lurt å undersøke hvilke spesifikke løsninger som finnes for akkurat din bransje. Fordelene med en bransjespesifikk løsning er nemlig mange.

Amesto tilbyr ERP-systemer fra Visma Software Norge med gode tilpasningsmuligheter til din bransje. Les mer om ERP-systemene vi tilbyr her, og finn løsningen som passer best for din virksomhet.

FEM STEG TIL ET EFFEKTIVT OG BRANSJETILPASSET ERP-SYSTEM

  1. Før du begynner arbeidet med å tilpasse forretningsløsningen og ERP-systemet, er det viktig at du har kartlagt de ulike prosessene som utføres i hvert enkelt ledd av virksomheten. Har du full oversikt her, blir det også mye enklere å se hvor du kan spare tid og ressurser – og hvilke tilpasninger som vil gi deg størst gevinst.

  2. Får du systematisert denne oversikten, blir det også enklere å utarbeide en klar struktur for hvilke oppgaver som tilfaller hver enkelt rolle i virksomheten. Jo klarere denne strukturen er, desto enklere blir oppgaven med å gjøre arbeidsprosesser og dataflyt mer strømlinjeformet.

  3. Når du har kommet så langt, har du også en unik anledning til å se på hvilke av virksomhetens prosesser som kan tilpasses systemet du bruker. Noen ganger kan det være mye enklere å gjøre små justeringer i en arbeidsprosess, fremfor å tilpasse hele forretningssystemet. Jo mer du kan løse med en standard tilnærming, desto bedre.

  4. Du trenger derimot ikke være redd for å bruke fagsystemer. Legg arbeidsoppgavene til det systemet som kan løse dem på en best mulig måte, så alle ansatte kan utføre dem enkelt og effektivt. Med de tilgjengelige integrasjonene vil all nødvendig informasjon raskt og enkelt overføres til ERP-systemet, så du hele tiden har full oversikt.

  5. Har du alt dette på plass, er sjansene gode for at du vil lykkes med å få et effektivt og lønnsomt ERP-system. En fin måte å finne ut av hva akkurat dere trenger for å ta virksomheten til neste nivå på, er å sammenligne dagens situasjon med der dere skulle ønske dere var. Hva skal til for at virksomheten løfter seg dit – og hvordan kan forretningssystemet bidra til dette?

Listen er lang over smarte tilpasninger skreddersydd for både eiendomsforvaltere, entreprenører, handel og engros, industri og alle som driver med abonnementshåndtering. I tillegg finnes det en rekke andre løsninger for alt fra avansert ressursplanlegging til enklere time-, service- og vedlikeholdssystem.

Uansett hvilken bransje du tilhører, kan et tilpasset ERP-system hjelpe deg med å få alle nøkkeldata inn til systemet på en oversiktlig måte, så du kan utnytte dem raskt og effektivt. Har du god kontroll på pipeline og utestående kundefordringer, vil det også bli mye enklere å være på offensiven og tenke langsiktig.

Amesto tilpasser ERP-systemer til din bransje ved hjelp av gode integrasjoner. Les mer om ERP-systemer tilpasset til din bransje her.

FINN UT HVA SOM VIL GI DEG DEN STØRSTE FORDELEN

Selv om en standardløsning vil løse mye for virksomheten din, trenger du som sagt ikke være redd for å benytte deg av spesialiserte fagsystemer av den grunn – tvert imot kan dette gi deg en stor fordel.

Får du god hjelp til å kartlegge hvilke prosesser som skal dekkes, og hvilke integrasjoner du eventuelt er avhengig av, vil sjansene øke for at virksomheten din treffer blink med det nye ERP-systemet.

Konsulentene våre har lang erfaring med å optimalisere prosesser som er unike for ulike bransjer og bedrifter. En tilpasset bransjeløsning kan bestå av alt fra spesialtilpassede komponenter til en komplett bransjeløsning tilpasset dine spesifikke behov – og vi bistår deg selvfølgelig med alt av faglig og teknisk konsultasjon i forbindelse med integrasjoner, installasjon og support.

Tror du en bransjespesifikk ERP-løsning kan være noe for deg? 
Ta kontakt, så hjelper vi deg med å finne den beste løsningen for akkurat din virksomhet.

Emil Olsen Amesto Solutions

hjem bilder-26

LAST NED GUIDE

18-punkt sjekkliste for å velge det riktige ERP-systemet for din virksomhet.

Det er mange ting du burde tenke på ved anskaffelse av nytt ERP-system. Her er en sjekkliste som gir deg noen tips til hva du bør se etter som kan hjelpe deg i prosessen.

*Vi lagrer informasjonen i Amesto konsernet slik at vi kan sende deg relevant informasjonpå e-post (du kan når som helst melde av eller tilpasse dine interesser). Les vår personvernerklæring her.