<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

25. mar

7 ENKLE TIPS: Jobb mer effektivt på hjemmekontor

Uavhengig årsak - Å jobbe på hjemmekontor har aldri vært mer aktuelt!

Også før mars 2020 jobbet mange hjemmefra, for å lettere kombinere jobb med fritid og familieliv. Faktum er at mange er langt mer effektive på hjemmekontor, forutsatt at man tar noen forhåndsregler.

HJEMMEKONTOR FØRER TIL LAVERE SYKEFRAVÆR

Fra 12. mars 2020 var mange pålagt å jobbe hjemmefra i en periode. Da er det viktig å minne seg selv på fordelene med hjemmekontor. Du får en mer fleksibel hverdag, kortere reisevei til og fra jobb. Er du litt "pjusk" en dag, men i grei nok form til å jobbe, så er det jo mer behagelig å jobbe hjemmefra. Spesielt IT-bransjen har benyttet denne muligheten i mange år, noe som ofte fører til lavere sykefravær enn bransjer der man jobber direkte med mennesker.

Hvis du er strukturert og motivert vil hjemmekontor fungere veldig bra for deg som trenger å jobbe med konkrete oppgaver i ro og fred.

Jeg har selv jobbet som driftsjef for produksjonsmiljøer i en lang periode og har behov for å ha en fungerende hjemmekontorløsning, der jeg har mulighet til å kunne koble meg opp mot jobbens IT-systemer på kort varsel, og ofte utenfor normal arbeidstid.

STØRRE TILGJENGELIGHET OG FLEKSIBILITET

I store driftsmiljøer som Amestos on-prem og sky-løsninger kreves det ofte planlagt arbeid til ulike tider på døgnet med driftspersonell og underleverandører, og kritiske hendelser oppstår, gjerne når det minst passer. For meg handler det mye om å være tilgjengelig som et eksaleringspunkt, og samtidig ha god kontroll.

Ikke alle har dette behovet, men muligheten til å ha etablert en skikkelig hjemmekontorløsning blir stadig viktigere for mange for at man skal kunne kombinere jobb og fritid.

Før mars 2020 ble hjemmekontor brukt unntaksvis som en fleksibel ordning for mange, men også for å gi mulighet til jobbe med arbeid der man må konsentrere seg. Men det er ikke bare å slenge seg i sofaen med laptop på fanget og tro du kan være effektiv. 

HER ER MINE 7 TIPS FOR Å KUNNE JOBBE EFFEKTIVT PÅ HJEMMEKONTOR:

  1. Ha en plan og sett gjerne konkrete mål for hva du skal utrette i løpet av dagen. Ta gjerne de mest krevende oppgavene først.
  2. Skill mellom privatliv og arbeidstid, tilrettelegg kontorplass i en egen sone, eller eget rom du kan jobbe uforstyrret, hvis du har mulighet til dette.
  3. Kle deg som du ville gjort på kontoret. Dette gjør noe med modusen du er i og føles mer som å være på jobb. Videomøte på kort varsel kan forekomme ;)
  4. Sørg for å ha utstyret i orden. Ideelt sett er det best å ha eget skrivebord og en god kontorstol. Man blir ikke effektiv av å sitte med en bærbar pc med liten skjerm. Så har du plass og mulighet så skaff deg en docking, større skjerm, tastatur og mus. Da er du ikke langt ifra standarden på kontoret :)
  5. Marker deg som opptatt i kalenderen og i chat løsninger hvis du ikke ønsker å bli forstyrret.
  6. Unngå husarbeid eller andre gjøremål/ærend som burde vært gjort hjemme.
  7. Husk å ta pauser! Dette er lett å glemme når man sitte alene og fordypet i arbeid.

Det er ingen grunn til å ikke ha kontakt med kolleger mens man jobber hjemmefra. Med dagens teknologi kan man samhandle på alle mulige måter og være produktive sammen.

Når man jobber hjemmefra er også muligheten til å kunne trene før eller etter jobb enda mer aktuelt, spesielt hvis man har investert i treningsapparater hjemme. Her snakker vi vinn-vinn i forhold til egen helse, og positiv effekt på sykefravær.

Lykke til med å jobbe på hjemmekontor!

Denne artikkelen ble skrevet i sin helhet på hjemmekontor (og er et ledd i min plan om å dele mer kunnskap og informasjon med kolleger, samarbeidspartnere og venner.)

 

Egil Skjerven-Jensen IT Operation Manager