<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Side 2 Toppbanner IMG_0275 ATH NOV21 1920x607

NORGES MEST BRUKTE ERP-SYSTEM ER I SKYEN

Business NXT.

BUSINESS NXT

Moderne, skybasert ERP.

Business NXT er et fremtidsrettet ERP-system.  Business NXT bygger på datamodellen til det kjente Visma Business, men har alle fordelene til et skybasert system. Med Business NXT får du et stabilt og moderne system som du og din virksomhet kan vokse i.

Høres dette interessant ut, men du er fortsatt usikker på hva Business NXT kan gjøre for deg? Les gjerne videre nedover på denne siden.

Et fremtidsrettet ERP-system.

Nedenfor kan du lese mer om inkluderte tjenester og funksjoner, fordeler, implementeringsprosessen og pris.

Hva er Business NXT?

BusinessNXT_Icon_RGB (1)

Business NXT er den nye generasjonen av det kjente ERP-systemet Visma Business, men med et webbasert grensesnitt. Med Business NXT får du rikelig funksjonalitet innen regnskap, logistikk, lønn, prosjekt, og ansatt-tjenester som reiseregning og fraværsregistrering. Det moderne ERP-systemet bruker også maskinlæring og AI for å forenkle dine arbeidsprosesser, slik at du får mindre fokus på manuelle rutiner. 

Business NXT er et helhetlig og automatisert system som tilrettelegger for manuell bokføring, slik at du kan jobbe med flere selskaper samtidig – uten å måtte bytte mellom ulike systemer. Systemet er utviklet for å håndtere et høyt volum av transaksjoner, antall brukere og klienter.

Med Business NXT vil du til enhver tid få de kontinuerlige forbedringene fra produsenten Visma Software og slipper dermed de tradisjonelle oppgraderingene av systemet. Sikkerheten er også ivaretatt av Visma. Du vil ikke lenger trenge å vedlikeholde et IT-miljø for ditt ERP-system. Samtidig vil du få gode standardiserte løsninger og et state-of-the-art API for å forenkle integrasjoner.

Business NXT gir fantastiske muligheter for designfunksjonalitet som gjør at du kan tilpasse arbeidsvinduer og prosesser til ditt bruk. Fremover vil det også være mulighet for datamodell utvidelse. 

Selv om Business NXT er et moderne ERP-system, er datamodellen og de fleste prosesser og funksjoner like som i Visma Business. Dette betyr at reisen til skyen vil være enklere for deg som har Visma Business fra før. Med Business NXT vil du kunne gjenbruke kompetansen hos dine brukere og få med deg dine data og historikk. Dette betyr at du får implementert systemet raskt og brukeradopsjon internt i firma vil være veldig rask.

Jobber du innen håndtverk, elektro eller VVS? Da vil vi anbefale deg den komplette systempakken, Contracting NXT. Pakken gir deg mulighet til å samle alle prosesser innen lønn, ordre- og prosjektstyring, økonomi og rapportering på et sted. Business NXT er et av systemene som er inkludert i denne pakken.

Hva er funksjonaliteten i Business NXT?

  Finans

Med Business NXT får du et automatisert økonomisystem med kontroll over avvik. Systemet tar seg av repetative oppgaver og du kan håndtere nødvendige avviksprosesser der det er behov for det.

Business NXT inkluderer mange funksjoner som rapportering, dokumenthåndtering, fakturering, bankintegrasjon, godkjenning, purring og inkasso, prosjektregnskap og anleggsregistrering i finansmodulen. Du får også tolv ansvarsenheter/kostnadsbærere som kan knyttes sammen. Dette gjør at du kan få en nøyaktig og realistisk oversikt.

 

 

  Logistikk

Business NXT håndterer komplekse prosesser innen lager, logistikk og økonomi noe som gjør at du har god oversikt og kan avstemme regnskapet opp mot logistikk. Systemet kan brukes "rett ut av boksen" eller få skreddersøm dersom du har avanserte logistikkprosesser.

Med Business NXT får du god lagerstyring der du tar full kontroll over hele ordreprosessen, fra innkjøp til varelevering. Lagerstyringen benytter FIFO-metoden for optimal utnyttelse.

I tillegg til dette får du full kontroll på din varebeholdning i regnskapet og i salgsprosessen får du full fleksibel pris- og rabattmatrise. Du får oversikt over beholdning per lager og produkt og du får en samlet oversikt over beholdning, reservasjoner, gjennomsnittlig kostpris med mer.

Standardfunksjoner som varemottak, lagerlokasjon, plukking, varetelling, ferdigmelding og fraktbrev ligger i løsningen slik at du har en fullgod lagerløsning.

 

 

  Lønn og HR

Payroll

Payroll er et nettbasert lønnssystem som forenkler og effektiviserer lønn- og HR-arbeidet i hele din bedrift. Business NXT er integrert med Payroll og kan enkelt tas raskt i bruk.

Les mer om Payroll 

 

Dottie HR

Dottie HR gir deg full oversikt over hvem som er på jobb, hjelper med ferieplanlegging og samler alle dokumenter og gjennomfører onboardingen enkelt.

 

 

  Rapportering og Budsjettering

OneStop Reporting

For å ta riktige beslutninger må du har innsikt basert på fakta og ikke bare magefølelsen. Vi leverer flere gode BI- og rapporteringssystem som du kan bruke opp imot ditt ERP-system.

Som standard følger OneStop Reporting med!

 

PowerAnalyze

I tillegg har vi PowerAnalyze som er en skybasert innsiktsløsning som gir deg rask og enkelt tilgang på et sett med ferdige rapporter, basert på kildedata fra dine kjernedata når du har behov for det.

Les mer om PowerAnalyze

 

 

  Prosjektstyring

Severa

Severa er et tilleggsprodukt fra Visma innen prosjektstyring, som kan brukes med Business NXT. Severa er et alt-i-ett-verktøy som knytter sammen salg, prosjektadministrasjon, timeføring og fakturering. Du får kontroll og systemet sørger for at du leverer prosjektene dine til rett tid, innenfor budsjett og med høy kvalitet.

Severa har flere funksjoner og noen er ressursplanlegging, prosjektplan, timeregistrering, fakturering samt rapportering og innsikt.

Les mer om Severa

Hvilke tjenester inkluderes i Business NXT?

Med Business NXT får du en full pakke av tjenester tilgjengelig som standard:

AUTOINVOICE

Visma.net AutoInvoice er en fakturaløsning som blant annet inkluderer sending og mottak av efaktura. All fakturabehandling i Business NXT går raskt. Du får mindre administrasjon, kan sende fakturaer i alle formater automatisk, får kortere kredittid og bedre kontroll.

AUTOPAY

AutoPay er en skybasert tjeneste som automatiserer betalingsflyten mellom Business NXT og bankene på en sikker måte. Du kan blant annet betale fakturaer direkte i Business NXT, få full kontroll over alle inn- og utbetalinger, samt automatisk bankavstemming.

APPROVAL

Med godkjenningstjenesten Visma.net Approval kan du enkelt godkjenne eller avvise fakturaer, reiseregninger og utlegg eller søknader om ferie og fravær på mobil eller pc. Du har alltid full oversikt over dine oppgaver og blir varslet når du får en ny godkjenningsoppgave.
tech10

AUTOCOLLECT

AutoCollect er et automatisert fakturaoppfølging- og inkassosystem. I Visma AutoCollect har du kun èn reskontro å forholde deg til. Tallene hentes i sanntid fra Business NXT. Du får oversikt over historikk og dokumentasjon i kundeportalen KreditorWeb.

ONESTOP REPORTING

OneStop Reporting er en komplett BI-løsning, som er sømløst integrert med Business NXT. Rapporterings-, budsjetterings- og analyseverktøy kan enkelt tilpasses og deles, slik at alle får oppdatert data når de trenger det.

AUTOREPORT

Med Altinn-integrasjonen i Visma.net kan du sende inn a-melding og MVA-melding, samt hente skattekort. Integrasjonen har støtte for bokettersyn via standardformatet SAF-T. Visma.net AutoReport sender informasjon mellom Business NXT, Payroll og Altinn.

VISMA WORKFLOW

Visma WorkFlow er et integrert dokumenthåndteringssystem for behandling av inngående fakturaer og andre bilag. Du kan sette opp behandlingsmåter, hvem som skal godkjenne og dokumentflyt. Med Workflow kan du ta i bruk maskinlæring og AI i din dokumenthåndteringsflyt.

Advanced Workflow

Ønsker du effektivisering av din inngående fakturaprosess? Med Advanced Workflow utvidet funksjonalitet som sikrer god og sikker fakturahåndtering.

Hvorfor velge Business NXT?

ENKEL MIGRERING TIL BUSINESS NXT

Business NXT har beholdt samme datamodell som Visma Business. Dette vil si at de fleste prosesser og funksjoner er kjent for deg som bruker Visma Business fra før. Gjennom en enkel migrering til skyen får du med deg all data over i din nye løsning, og all struktur i datamodellen gjenbrukes med tanke på gruppering av registre, bruk av kostnadsbærere, nummerserier og intervaller. 

 

AUTOMATISERING AV OPPGAVER

Automatisering hjelper deg i hverdagen, og bidrar til at du kan bruke mindre tid på manuelle oppgaver, og mer tid på verdiskapning for din bedrift. Visma har i tillegg lagt inn smarte assistenter (kunstig intelligens) i flere tjenester i Business NXT slik at systemet jobber sammen med deg for en effektiv hverdag.

 

BUSINESS NXT ER SMART

Business NXT er smart, og tilrettelagt for maskinlæring og AI. Løsningen forenkler og effektiviserer drift og økonomistyring.

 

SI FARVEL TIL KOSTNADER

Si farvel til kostnader for vedlikehold og oppgraderinger. Business NXT oppdateres fortløpende med ny teknologi, ny funksjonalitet, forbedret ytelse og rettelse av feil, uten nedetid.

 

KVITT DEG MED SERVERPARKEN

I mange bedrifter er ERP-løsningen den eneste programvaren som fremdeles ligger på server. Her er det mange besparelser å hente, dersom du kvitter deg med serverparken, og forholder deg til webbaserte løsninger.

 

Trenger du flere enn 5 fordeler for å bli overbevist? Da vil jeg anbefale deg å ta en titt på denne artikkelen: "10 fordeler med Business NXT".

FRA VISMA BUSINESS TIL BUSINESS NXT

Slik migrerer vi til Business NXT.

FASE 1: Kartlegging av eksisterende løsning

For å kunne migrere over til Business NXT må det holdes kartleggingsmøte for å indentifisere hvordan deres bruk, oppsett, spesielle skjermbilder og eventuelle spesialer, prosedyrer og integrasjoner som er i bruk.

Book et kartleggingsmøte her

Fase 2: Forberede eksisterende data

Forberede data i Visma Business og ta backup av database. Amesto anbefaler å rydde i data før en migrering slik at du slipper å ta med deg unødig informasjon over i det nye systemet. Amesto kan bistå med datavask og sanering ved behov.

Fase 3: Migrering av SQL database

Amesto vil kopiere ut eksisterende database fra Visma Business og sende til Visma for migrering til testmiljø.

Fase 4: Oppsett

I denne fasen vil Amesto legge inn brukere som skal administrere og bruke systemet. I tillegg gis det tilgang til de ulike klientene. Samtidig vil Amesto ev. konfigurere funksjonalitet, rapporter og/eller skjermbilder avtalt i kartleggingsmøte.

Fase 5: Opplæring av superbrukere

Når tilganger og rettigheter er på plass, vil opplæring av superbrukere gjennomføres. Her vil vi gå gjennom nødvendige punkter dere trenger for å kunne starte testing + planlegge videre gjennomgang av ulike deler av systemet.

Fase 6: Ferdig oppsatt løsning

Når opplæring er utført og løsningen er ferdig satt opp, er dere klare til å bruke systemet. I denne fasen vil kunde få oppfriskning i support og selvbetjeningsløsninger og Amesto sine interne systemer blir oppdatert med informasjon om deres nye løsning.

Hva koster Business NXT?

Moderne skytjenester er priset annerledes enn software historisk sett. I en verden hvor automatiserte prosesser, elektroniske dokumenter (som efaktura), avanserte integrasjoner og maskinlæring blir mer og mer vanlig, så endrer dette seg. Business NXT har derfor en prismodell som er knyttet til bruken av ERP systemet, fremfor antall brukere. I Business NXT så er det som utgangspunkt ingen prising av brukere.

Business NXT er en skytjeneste og prisen inkluderer da også egenskaper som de fleste vanlige skytjeneste inneholder som sikker drift, backup, hyppige oppdateringer, dokumentasjon/kurs, teknisk support mm. 

Bruken av Business NXT måles i antall transaksjoner i databasen, i utvalgte deler av ERP systemet: Kombinasjonen av disse transaksjonene, tilleggene og en fast pris pr. måned utgjør essensen i prismodellen. Transaksjonsprisen per måned vil derfor kunne variere basert på din bruk av systemet for den gitte måned og abonnementspakken din.

 

Du blir fakturert etterskuddsvis én gang i måneden, hvor du betaler en fast månedspris i tillegg til forbruket for måneden før.

Les mer om pakker og priser nedenfor eller ta kontakt med oss for mer utfyllende informasjon om priser.

Ta kontakt for utfyllende informasjon om priser

Standard

Ubegrenset antall brukere


 • Komplett løsning for finans og fakturering
 • Kraftig rapporteringsmotor
 • Flat pris på ekstra selskap og løpende forbruk
 • 100 GB lagring inkludert

8 524 NOK/ mnd

Pluss

Ubegrenset antall brukere


 • Komplett løsning for finans og fakturering. Legg til logistikk ved behov (+ 5 287 NOK / mnd).
 • Kraftig rapporteringsmotor
 • Rabatt på ekstra selskap og løpende forbruk
 • 200 GB lagring inkludert. Mer lagring kan legges til ved behov.

12 840 NOK/ mnd

Komplett

Ubegrenset antall brukere


 • Komplett løsning for finans, fakturering og logistikk
 • Kraftig rapporterings -og budsjettmotor
 • Rabatt på ekstra selskap og løpende forbruk
 • 500 GB lagring inkludert. Mer lagring kan legges til ved behov.

21 472 NOK/ mnd

Månedlig forbruk

Bruken av Business NXT måles i antall transaksjoner i databasen, i utvalgte deler av ERP-systemet. Transaksjonsprisen per måned vil derfor variere basert på månedlig forbruk for og abonnementspakken din. Månedlig forbruk baserer seg på disse transaksjonene:


 • Inn- og utgående faktura
 • Inn- og utgående betalinger
 • Ordre (for logistikk)
 • Øvrige bilag
 • Scan / Tolk PDF

Ofte stilte spørsmål.

Har Business NXT god finansmodell? 

Ja, Business NXT gir full styring og kontroll over økonomien med omfattende funksjonalitet.

 

Hvor mange ansvarsenheter/kostnadsbærere har Business NXT?

Business NXT har tolv kostnadsbærere som gir nøyaktig kostnadsfordeling, fleksibilitet og god prosjektoversikt. 

 

Er Business NXT fleksibelt? 

Ja! Dersom du ikke synes standardoppsettet er godt nok, lar Business NXT deg med det fleksible brukergrensesnittet bygge og tilpasse dine egne arbeidsprosesser. Du kan lage og sette opp systemet med skjermbilder og felter du trenger og i den rekkefølgen du ønsker og navngi felter som du måtte ha behov for.   

 

Er det bruker og rollestyring i Business NXT? 

Du kan tilpasse tilgangsrettigheter slik at du kan sikre at dine medarbeidere kun har tilgang til relevante funksjoner og informasjon.

 

Er det funksjon for behandling av inngående faktura i BNXT? 

Med funksjonen Workflow i Business NXT har du en automatisert behandling av innkommende fakturaer. Funksjonen benytter seg av regler du kan sette manuelt, KI funksjonalitet for regler og kontering samt maskinlæring som lærer av deg. Her er det mange muligheter for automatisering og behandlinger som settes opp imot dine behov. 

 

Er det mulig med periodisering i BNXT? 

Ja! Ved hjelp av periodisering kan du fordele beløpet på en bilagslinje over flere perioder. Dersom det er krysset av for periodisering i bilagsarten eller på hovedbokskontoen som du benytter, vil Business NXT vise deg en egen periodiseringsdialogboks når du taster inn beløp på bilagslinjen. Du kan altså velge Automatisk periodisering ut fra både konto og bilagsart. 

 

Er det mulig med bilagsregistrering? 

Ja, dette er standardfunksjon i Business NXT. 

 

Kan jeg ha en samleside som viser meg en oversikt over mine viktigste arbeidsoppgaver? 

Du kan med overvåkingspunkt i Business NXT sette opp startside til å vise deg akkurat den/de arbeidsfunksjoner du ønsker å overvåke. 

 

Er det funksjoner for SAF-T? 

Ja, du kan enkelt sette opp SAF-T Kontoplan, både 4-sifret plan som bygger på norske standard 4 sifret kontoplan og 2 sifret SAF-T med helt avvikende kontoplanstruktur som skal koble seg til SAF-T kontoplan med 2-sifret knytning. Du kan også enkelt eksportere SAF-T filen med standardfunksjoner 

 

Er det funksjoner for innrapportering av MVA? 

Ja, det er standardfunksjon i Business NXT for å sende og avstemme MVA-melding. 

 

Finnes det et arkiv for MVA-melding? 

Ja, det er standardvindu der du har mulighet til å se meldinger som er sendt med funksjonen Autoreport til Altinn/Skatteetaten.  

 

Er det funksjoner for ordrestyring? 

Ja, du kan opprette tilbud og ordre i Business NXT og det er flere forskjellige ordretyper tilpasset ditt behov. 

 

Er det mulig å fakturere fra Business NXT? 

Ja, dette er standardfunksjonalitet i Business NXT. Du har flere muligheter til å sende faktura, både enkeltvis, samlet mange fakturaer og også samlefaktraer. Ved å benytte AutoInvoice i Business NXT hjelper systemet deg til å sende dette automatisk som efaktura, men der mottaker ikke har mulighet til dette, sender det pr e-post og evt. pr post som siste mulighet. 

 

Er det mulighet for å behandle fordringer i systemet? 

AutoCollect er en automatisert purre- og inkassoløsning som er integrert i Business NXT som du enkelt kan bruke som gjør det enkelt å følge opp ubetalte fakturaer.  

BLI KJENT MED ERP-SYSTEMET

Demo av Business NXT.

I denne 10 minutter lange demoen får du et innblikk i hvordan Business NXT ser ut og fungerer. 

Våre dyktige konsulenter har laget flere opplæringsvideoer innen Business NXT, blant annet om:

  WorkFlows

  Opprettelse av leverandører, kunder og tilbud

  Hvordan å gjennomføre lagertelling

KUNDEHISTORIE

Nye visjoner ble bremset av gammelt system.

– Vi ønsket et system som samlet alt på ett sted. Vi gikk ganske bredt ut for å finne en ny løsning for å se hva slags systemer som brukes i dag, og kontaktet flere aktører som demonstrerte sine systemer. Vi startet med fem-seks systemer, og endte til slutt opp med Business NXT fra Visma.

Glenn-Ove Brenden, Økonomiansvarlig i Norsk Bibliotektransport (NBT)

Skjermbilde 2023-11-29 kl. 08.38.59
nbtlogo

ER DU EN TRENDSETTER?

Bli en SkyBlazer!

I samarbeid med Visma Software Norge lanserer vi nå SkyBlazer-programmet. Vi ønsker å gjøre det enklere for alle innovatørene der ute, og tilbyr nå en rekke fordeler til alle SkyBlazerne som ønsker å migrere sin ERP-løsning til skyen.

VEIEN VIDERE

Vår prosess.

1. KONTAKT OSS

Dersom du ønsker å starte en prosess med oss, fyller du ut kontaktskjemaet nedenfor.

Etter at du har fylt ut skjemaet vil en av våre dyktige Business NXT-eksperter ta kontakt med deg så fort de har anledning. Dette er for å få en bedre forståelse av nåsituasjonen, dine behov og planer om å migrere til Business NXT.

 

2. KARTLEGGINGSMØTE

Ved migrering fra Visma Business til Business NXT anbefaler vi en trinnvis overgang, der du forbedrer og optimaliserer virksomhetens IT-infrastruktur samtidig som du flytter til skyen.

Vi ser at første trinn i denne prosessen er å ha et kartleggingsmøte med deg. I denne fasen ser vi på hvordan dere bruker Visma Business i dag, hvilket oppsett dere har, om dere har noen spesielle skjermbilder og eventuelle spesialer, prosedyrer og integrasjoner som er i bruk.

3. MIGRERING TIL SKYEN

Amesto har en egen metodikk som raskt, enkelt og trygt migrerer din virksomhet fra ditt eksisterende ERP-system til det moderne og fremtidsrettede ERP-system, Business NXT. 

I migreringsprosesen jobber du tett sammen med våre dyktige konsulenter for å utvikle den beste løsningen for din virksomhet. Etter selve implementeringen får du god opplæring - og så er du klar for å utnytte verdien og fordelene i et moderne ERP-system.

 

KONTAKT OSS FOR EN PRAT

Kontakt en Business NXT-ekspert.

Fyll ut skjemaet, så kontakter en av våre dyktige ERP-eksperter deg for å få en bedre forståelse av dine behov, slik at vi kan hjelpe deg på best mulig måte. Å fylle ut skjemaet er helt uforpliktende.

Simplifying Business

Lær mer om Business NXT.

Vi har samlet noen ressurser som er nyttig for deg som vil vite mer om Business NXT, eller som vil vite mer om hvordan du kan migrere din Visma Business løsning til Business NXT. Her kan du også se våre opplæringsvideoer og innspilte webinarer akkurat når det passer deg.

ON-DEMAND WEBINAR: INTRODUKSJON OG DEMO AV BUSINESS NXT

Business NXT er den nye generasjonen av Visma Business med et webbasert grensesnitt. I dette webinaret får du en demo av det skybaserte ERP-systemet.

ON-DEMAND WEBINAR: BUSINESS NXT VS VISMA NET ERP

Kjenner du til forskjellene mellom Vismas to skybaserte ERP-systemer? I dette webinaret viser to av våre ERP-konsulenter deg forskjellene og likhetene mellom de to systemene.

ON-DEMAND WEBINAR: HVA ER WORKFLOW I BUSINESS NXT?

I dette webinaret vil vi vise og fortelle hva Workflow er, hva som er nytt samt en kort overordnet roadmap på veien videre. Fyll ut skjemaet og få tilgang til webinaret.

OPPLÆRINGSVIDEOER I BUSINESS NXT

Våre konsulenter har laget en rekke med opplæringsvideoer for å gi deg et bedre innblikk i hvordan Business NXT fungerer. Ta en titt.

INTEGRASJONER MOT BUSINESS NXT

Vi har et eget team som jobber med integrasjoner mellom forretningsløsninger. Vi integrerer de løsninger vi leverer slik at du får en sømløs forretningsløsning basert på dine behov.

BUSINESS NXT

Fortsatt ikke overbevist?

Vi forstår. Kanskje vi ikke har klart å svare på spørsmålene dine, og du er fortsatt ikke sikker på om du er klar for å investere i Business NXT.

Vår anbefaling er da å se på "Ofte stilte spørsmål" under FAQ eller ta kontakt med oss for en uforpliktende prat.