<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

3. mai

PowerAnalyze eller OneStop Reporting – Hva burde du velge?

Ønsker du å bruke mindre tid på å hente ut tall og data fra dine systemer? Slik at du heller kan bruke mer tid på årsaker og sammenhenger som gir deg bedre og raskere beslutningsevne? Med gode analyseverktøy kan nettopp dette bli en realitet.

Data i seg selv gir ofte ikke stor verdi, men evnen til å sammenstille data og presentere dem slik du ønsker, er verdifullt. Et godt analyseverktøy skal derfor sikre en pålitelig, fullverdig og lett tilgjengelig oversikt. Med andre ord, det skal gi deg innsikt til å ta de riktige og strategiske beslutningene.

Det finnes i dag flere ulike løsninger for visualisering og oversiktsbord, men med alle disse løsningene tilgjengelig kan det være vanskelig å finne ut hvilket system som passer best. Spesielt i dag hvor mange har forskjellige systemer som tilfredsstiller ulike deler i organisasjonen. Hvordan kan du så hente data fra disse systemene og presentere dem? Og hvilket system burde du velge?

I dette blogginnlegget skal jeg belyse to rapporteringsverktøy på markedet; OneStop Reporting fra Visma og PowerAnalyze fra Amesto.

OneStop Reporting (OSR)

OneStop Reporting er et Excel-basert system, hvor du lager rapportene i Excel med et tillegg for å aksessere data fra ulike kilder. OSR er rapporterings-, budsjetterings- og analyseverktøy for bedrifter i alle sektorer. Systemet kan kobles mot flere ulike Visma-systemer og andre 3. partsløsninger.

Onestop Reporting er en løsning som lar deg bygge rapporter i et brukervennlig og familiært brukergrensesnitt. Siden løsningen er mot Excel, vil barrieren for å komme i gang være noe lavere enn mange andre systemer. OSR gjør rapportering enklere og mer fleksibel da OSR formler henter ut data fra flere kildesystemer. Du har dermed «live» data når du kjører rapportene. Siden løsningen også er skybasert, vil rapportene, budsjettene og visualiseringene være tilgjengelig fra hvor som helst.

Hvem er OneStop Reporting egnet for?

OSR vil være egnet for deg som har behov for å lage rapporter selv, du har ofte behov for å endre og justere rapportene kontinuerlig. Du har også god Excel-kompetanse fra før som du gjerne vil føre videre. OSR er derfor et meget godt verktøy for å utarbeide rapporter i et Excel-miljø, men samtidig styrke, forenkle og effektivisere rapportering og budsjettering til og fra Visma-systemer.

PowerAnalyze i Microsoft Power BI (PA)

PowerAnalyze er utviklet av Amesto og er en ferdigdefinert modell i Microsoft Power BI. I tillegg er det laget en rekke ferdige rapporter ut av boksen slik at du kommer raskt i gang med ditt «Business Intelligence»-prosjekt. Microsoft Power BI er et fantastisk innsikts- og visualiseringsprodukt som presenterer tall gjennom datavisualiseringer, med mulighet for interaktivt dypdykk i detaljene.

PowerAnalyze er en brukervennlig løsning, bygget på en av de ledende og solide BI-løsningene, Microsoft Power BI. Denne løsningen gir deg et rikt grunnlag for innsikt og analyse. Siden vi er uavhengig i Microsoft universet kan vi enkelt legge ut rapportene i for eksempel Microsoft Teams, du kan eksportere til Microsoft Power Point, PDF eller Excel for videre behandling og presentasjon.

PowerAnalyze gir god oversikt over dataene i virksomhetens kjernesystemer, dette inkluderer levende, dynamiske grafer der du kan klikke deg videre for å se underlagsdata, sammenhenger og årsaker – ofte en viktig dimensjon i totaloversikten.

Hvem er PowerAnalyze egnet for?

Løsningen er ideell for nøkkelpersoner i hele virksomheten, fra økonomi og ledelse, til prosjektansvarlige og prosjektledere, selgere og andre som ønsker innsikt om bedriftens utvikling uten å måtte lage rapportene selv. PowerAnalyze er en inngangsbillett til Power BI. Amesto har også tatt i bruk Microsoft-Azure teknologi som gjør oss i stand til å koble mot de datakildene du måtte ønske.

Med all den informasjonen spør du deg kanskje; Hvilken løsning burde jeg velge? Er du interessert i en av disse løsningene beskrevet ovenfor, ta kontakt med oss for en uforpliktet demonstrasjon. Her kan vi diskutere behov og ønsker, slik at vi kan tilby den beste løsningen for deg.

I korte trekk, ønsker du å videreutvikle din Excel-kompetanse og samtidig forenkle og effektivisere rapporteringen er OneStop Reporting en veldig god løsning. De har også en god løsning på budsjettering og arbeidsflyt.

Lær mer om OneStop Reporting her

Dersom du ønsker en mer fleksibel løsning, som er kompatibel med øvrige produkter fra Microsoft, kan PowerAnalyze være et smartere valg. Løsningen krever en Power BI Pro lisens, som gir deg muligheten til å ta i bruk de gode standardrapportene og visualiseringene.

Lær mer om PowerAnalyze her

Sebastian Skaiaa Sebastian er systemkonsulent innen rapportering. Han er utdannet siviløkonom, med spesialisering i finans og har jobbet med rapportering i Amesto siden 2020.

Sebastian_Skaiaa

Fyll ut skjemaet

Demo av PowerAnalyze

Jeg viser deg gjerne hvordan du kan få bedre innsikt i dine data fra Visma ERP med PowerAnalyze.

*Vi lagrer informasjonen i Amesto konsernet slik at vi kan sende deg relevant informasjonpå e-post (du kan når som helst melde av eller tilpasse dine interesser). Les vår personvernerklæring her.