<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

Transport_Industry27_2120x670

SYSTEMA AS

Forenklet rapporteringen og fakturahåndteringen med Visma.net.

Systema AS har helt siden oppstarten i 1985 utviklet fortollingsløsninger og levert en programvare kalt SYSPED til transport- og spedisjonsbransjen, med store nasjonale og internasjonale aktører på kundelisten. For å kunne drive mer effektivt ønsket Systema å erstatte sitt serverbaserte regnskapssystem med et skybasert system.

"Å gå over til et regnskapssystem i skyen har effektivisert driften vår og frigjort tid som vi heller kan bruke på andre mer verdiskapende ting."

Birgit Vegheim, Managing director, Systema AS

Birgit Vegheim

Managing director, Systema AS

Visjon

Systema ønsker å være store nok til å ta spennende oppdrag og små nok til å være effektive. De ønsker videreutvikle kostnadseffektive og funksjonelle løsninger for sine kunder.

Utfordring

Med den gamle løsningen hadde de problemer på rapporteringssiden. Den var ganske enkelt ikke fleksibel nok for deres behov.

Virksomhet

SYSTEMA AS er en ledende leverandør av transport og spedisjonsløsninger i det norske markedet.

Løsning

Med Visma.net har de fått mange nye og viktige funksjoner - blant annet at alt av programvare er oppdatert, noe som gjør at de hele tiden har tilgang til den seneste versjonen.

Mål

De ønsket bedre kontroll på dokument og fakturahåndteringen, og å redusere manuelle rutiner.

Ønsket måloppnåelse

Forenkle rapporteringen og fakturahåndteringen.

– Jeg så meg litt om i markedet, og etter litt leting falt valget til slutt på Visma.net. Deretter tok jeg kontakt med Amesto, hvor jeg ble møtt av en veldig hyggelig kontaktperson som hjalp meg med å få systemet på plass, sier Birgit Vegheim, daglig leder i Systema AS.

ENKLERE RAPPORTERING

Visma.net gir virksomheter muligheten til å skreddersy sine egne rapporter etter behov, der alt er samlet i en og samme plattform i skyen. Dette er en kjærkommen funksjon for Systema, som i februar 2019 ble kjøpt opp av et australsk selskap som stiller høye krav til rapportering.

– Med den gamle løsningen vår hadde vi problemer på rapporteringssiden. Den var ganske enkelt ikke fleksibel nok. Med Visma.net kan jeg kjøre eller definere mine egne rapporter på kryss og tvers, og det har gitt oss helt nye muligheter sammenlignet med det gamle systemet vårt. Nå har det blitt veldig enkelt å skreddersy egne rapporter – i rett format, sier Birgit.

– Og siden eierne våre i Australia har en annen regnskapssyklus enn oss her i Norge, er det også kjekt at Visma.net har en funksjon for avvikende regnskapsår, legger hun til.

FLERE FORDELER VED Å MIGRERE TIL SKYEN

Visma.net er et komplett ERP-system i skyen – en alt-i-ett-løsning som tilbyr en rekke funksjonaliteter innen blant annet logistikk, regnskap, lønn, HR og rapportering. Birgit forteller at de har nytt godt av alle fordelene som følger med et skybasert forretningssystem.

– Den gamle løsningen vår hadde en del mangler, og Visma.net ble redningen. Med denne løsningen har vi fått mange nye og viktige funksjoner – blant annet er alt av programvare alltid oppdatert, noe som gjør at vi hele tiden har tilgang til den seneste versjonen. En annen fordel med å flytte til skyen er tilgjengeligheten. Hvis vi tidligere hadde tekniske problemer, kunne vi oppleve nedetid, men det slipper jeg å tenke på nå, sier hun.

BEDRE FAKTURAFLYT

En annen fordel med Visma.net er at man får bedre kontroll på dokument- og fakturahåndteringen, med automatisk oppfølging av fakturaer og inkassokrav integrert i ERP-systemet. Når betalingen kommer fra kunden, blir den sendt direkte til systemet, der den matches med den riktige fakturaen og bokføres i regnskapet.

– Tidligere hadde vi ikke noen automatikk på de inngående regningene. Når jeg skal godkjenne en faktura i Visma.net, er all informasjonen ferdig utfylt med konto- og KID-nummer. Alt jeg trenger å gjøre nå, er å godkjenne fakturaen og så sende den til Autopay, sier Birgit.

På den måten slipper Systema manuelle rutiner forbundet med å sende og motta elektroniske betalinger, og kan i stedet håndtere inn- og utgående transaksjoner uten å måtte logge inn i nettbanken. Dette skaper en mer strømlinjeformet arbeidsflyt og sparer bedriften for mye verdifull tid.

– En annen fordel er dette med periodisering. En del regninger skal jo deles enten over tre, seks eller tolv måneder, og med Visma.net er det veldig enkelt å sette opp periodiseringsregler. Å gå over til et regnskapssystem i skyen har kort oppsummert effektivisert driften vår og frigjort tid som vi heller kan bruke på andre ting, avslutter hun.

Et skybasert forretningssystem er den perfekte løsningen for virksomheter som ønsker å automatisere manuelle prosesser og drive mer lønnsomt og effektivt. Kontakt oss i dag for å høre mer om hvordan vi kan hjelpe deg og din virksomhet! Husk også at du kan bestille en personlig demonstrasjon, der vi viser deg alt løsningen har å by på.