<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1921535648103199&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søk på dette nettstedet:

En dame som jobber flittig på cafe

Ny versjon av SAF-T 1.3.

Skatteetaten har nylig offentliggjort en ny versjon av SAF-T Regnskap med viktige endringer i struktur og innhold. SAF-T versjon 1.3 innføres fra 1. januar 2025 og skal benyttes ved fremlegging av regnskapsdata for regnskapsperioder fra denne datoen. 

Det vil si at når du får bokettersyn for regnskapsperiode i 2025 må du ha oppgradert til versjon 19.0 av Visma Global eller Visma Business. Alternativt må du være på en skyversjon som Visma Net ERP eller Business NXT!

Du har derfor et valg du må ta:

1. DU kan flytte ERP-systemet ditt

Du kan flytte ditt ERP-system til Business NXT eller Visma Net ERP som skal støtte SAF-T versjon 1.3 før den 1. januar 2025.

Fordeler med å flytte til et skybasert ERP system
  • Du trenger ikke lengre å oppgradere da det er kontinuerlig forbedringer i systemet som du får hver uke.
  • Du får et moderne ERP system som er fremtidsrettet og du får alle fordeler som et skysystem gir.

2. du kan oppgradere ERP-systemet ditt

Oppgradere til versjon 19.0 av Visma Business eller Visma Global som ifølge Visma skal støtte opp under kravene.

Fordeler med å oppgradere:
  • Du trenger kun å oppgradere og ikke foreta deg noe mer så fremt at resten av ditt IT miljø støtter de HW og SW krav som ny versjon av ERP systemet har.

 

Få våre beste tips i innboksen.

Dersom du vurderer å flytte til et skybasert ERP-system i år, få med deg disse tipsene om hva det er lurt å tenke på før du bytter. Kanskje får vi deg til å dra litt på smilebådet også 😉

Visma Global og Visma Business versjon 19 er planlagt å komme i september. Vi har tidligere sett at første versjon av en release ikke nødvendigvis har alt på plass for å støtte alle krav, men siden det nå er kort tidsfrist fra september til januar anbefaler vi likevel å ta i bruk versjon 19.0 og deretter gjennomføre ny oppgradering når Visma tilgjengeliggjør ny versjon igjen.

Dersom du velger å flytte ERP systemet til skyen så vil både Visma Net ERP og Business NXT støtte de nye endringene før loven krever det, ifølge Visma. Dersom det må gjøres justeringer i oppsett av innrapporteringene gjøres dette fortløpende fra Visma ved de kontinuerlige forbedringer Visma gjør hver uke.

Siden det er kort tidsfrist anbefaler vi alle våre kunder å booke tid med oss for å få dette gjennomført snarlig slik at vi sammen med dere får planlagt og booket riktige ressurser for deg slik at du er kart til ny SAF-T rapportering innen tidsfristen.

 

Les mer om versjon 1.30 av SAF-T her: 

  1. Dokumentasjon - Skatteetaten
  2. New version of SAF-T will be introduced from January 1st, 2025. (deloitte.com)
  3. Vesentlige endringer i SAF-T rapporteringskrav - KPMG Norge