Referanse LMG

Jocelyn Strømsnes, IT-sjef, LMG Marin

- Konsulentene er veldig fremtidsrettet og flinke til å komme med forslag som gir oss bedre arbeidsformer

Jocelyn Strømsnes, IT-sjef, LMG Marin

- Konsulentene er veldig fremtidsrettet og flinke til å komme med forslag som gir oss bedre arbeidsformer

Kundereferanse | LMG Marin

Større bruk av Microsoft skal gi bedre distribusjon av båndbreddekrevende applikasjoner til brukerne.

LMG Marin konsoliderer IT-infrastrukturen for å gi sine ansatte mer IT-frihet.

Forenkler driften for å tilby bedre tjenester

LMG Marin konsoliderer IT-infrastrukturen for å gi sine ansatte mer IT-frihet. Større bruk av Microsoft skal gi bedre distribusjon av båndbreddekrevende applikasjoner til brukerne. 
Det ingeniørtunge designselskapet LMG Marin leverer modeller og dokumentasjon på skip, flytende konstruksjoner og plattformer. Kundene er gjerne fra hele verden, og alle prototyper og modeller er utformet unike. Selskapet har en arbeidsstyrke med avanserte kommunikasjonsbehov, og de behøver derfor IT-verktøy som støtter fleksible arbeidsformer. 
- Vi er midt i et prosjekt der vi konsoliderer infrastrukturen for å forenkle driften. Blant delmålene er å redusere bruken av Citrix, og tilby våre ansatte bærbare datamaskiner og dermed IT-frihet under kontrollerte former, sier Jocelyn Strømsnes som er selskapets IT-sjef. 
Blant virkemidlene er å basere mer av administrasjonen på Microsoft System Center og fase ut Citrix terminalserverfarmen.

Kostnadsfrigjørende bytter

- Planen er å fjerne hardwarebehovet for å dele Citrix-klienter til brukerne, sier hun.
Vertsmaskinene er nå virtualisert og flyttet til en VMware-plattform. Det frigjør to servere som skal brukes til andre formål. Planen er ikke å erstatte Citrix i sin helhet, men optimalisere hvordan løsningene er skrudd sammen.
- Med Remote PC på Citrix kan kollegene trygt koble seg til kontor-PCen når de er på hjemmekontor eller på reise. Det gir bedre ytelse, et godt brukergrensesnitt og mulighet til å jobbe uansett tid og sted. Det tar også bort tidligere utfordringer med trege applikasjonsleveranser av de viktigste designverktøyene, sier Strømsnes.
Dette betyr også at ansatte kan jobbe på nær alle typer PC-er. Fem ingeniører fikk denne muligheten i fjor, og selskapet ser seg nå ikke tilbake. 
- Vi slipper dermed å kjøpe inn dyre maskiner med kraftige grafikk-kort og mye minne, sier hun om kostnadsbesparelser på minst ti tusen kroner per nye maskin.

Moderne samhandling

LMG Marin ble for noen år siden kjøpt av et stort internasjonalt konsern. Det har medført at ansatte nå jobber på flere lokasjoner. Innføring av Office 365 gir dermed en komplett løsning for å arbeide, samarbeide og samhandle. 
- Planen er å kvitte oss med gammeldagse løsninger og gi våre ansatte de beste løsninger for bedre samhandling, sier hun.
Amesto Firstpoint har vært selskapets viktigste støtte i deres mange endringsprosjekter, og Strømsnes er godt fornøyd med samarbeidet.
- Konsulentene er veldig fremtidsrettet og flinke til å komme med forslag som gir oss bedre arbeidsformer, avslutter Strømsnes.

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg