Slik blir du kvitt elefanten i rommet

19
apr

19. april 2018

Slik blir du kvitt elefanten i rommet

Jeg møter ofte bedrifter som har en elefant i rommet i form av oppgaver som kunne vært digitalisert og forenklet. Er din bedrift en av dem? La oss snakke om det.

To dager hver måned til rapportering

Det er svært sjelden at vi trenger å forklare kundene vi jobber med hvorfor. Det er en selvfølge at vi skal benytte smarte og effektive løsninger for å hjelpe oss i arbeidshverdagen. Dette er fordi hjernen din bør brukes til noe helt annet enn repetitive oppgaver som en IT-løsning kunne gjort for deg. Hodet ditt skal brukes til å utvikle deg selv, selskapet og finne nye og smarte måter å løse dagens og fremtidens oppgaver på.

Vi var ute hos et industriselskap for et par år siden der mellomlederne brukte to dager hver måned på å skape rapporter til ledelsen på øverste nivå. Dårlig data og Excel-ark med mapping i alle himmelretninger skapte et halvgodt resultat som ledelsen skulle ha som grunnlag for viktige beslutninger. Vi kunne trukket frem hundrevis av gode eksempler på komplett ineffektivitet og elendig utnyttelse av menneskets hjerne. Dette selskapet kjører i dag alt i skyen og er nå en god referanse og sparringspartner for oss.

Hver eneste dag gjør dere ting i arbeidshverdagen som kunne vært gjort litt smartere og bør gjøres smartere. Dere må først og fremst ha en kultur for å utfordre hverandre og arbeidsprosessene. Å bygge en kultur for endring er kanskje den tyngste oppgaven. Det handler om å bryte ned en prosess i tekst, for så å finne ut hvordan hele prosesser eller steg av en prosess enten kan erstattes eller automatiseres.

Våre løsningsrådgivere og selgere har en "passion" for å automatisere og effektivisere, og de står klare for å snakke om disse tingene med dere. Samtalene er helt åpne og vi anbefaler deg ikke en løsning som ikke vil gi en langvarig og solid effekt for dere som helhet.

MULIGHETER OG SIKKERHET I SKYEN

Skyen skaper fantastiske muligheter for å automatisere og effektivisere. Du kan tidsstyre prosesser slik at de går av seg selv, du kan integrere og du kan involvere hele selskapet slik at data kun registreres en eneste gang. Du kan fokusere på å skape arbeidsplasser, vekst, soliditet og validitet i din egen data. 

La den ansatte føre sine egne timer, fravær og ferie på en mobilapp. La lønnsmor få bruke hodet sitt til noe fornuftig. Dere betaler ut lønn i bøtter og spann, få litt valuta igjen! 

Flyten mellom delene i en prosess skal ikke være annet enn upåklagelig og løsningen skal gjøre det du ber den om. Sporbarhet og rapportering i ettertid skal gå som en lek. Du skal stole på informasjonen som ligger der og du skal kunne gjenbruke den til det du vil. Kan en prosess automatiseres skal den faktisk automatiseres. 

Du tenker kanskje at å legge data i skyen gjør at det er lettere for kriminelle å få tak i denne? La meg fortelle deg en hemmelighet. Dataen ligger trygt her nede på jorda på serverne til produsenten. Du har full tilgang fra alle enhetene dine. Visma har svært mange personer som kun jobber med sikkerhet, og har faktisk ansatt profesjonelle hackere som prøver å finne mulige veier inn i løsningen. Visma.net ERP ligger bak et massivt sikkerhetsregime, så det eneste som kan gi tilgang er om du som bruker har elendige rutiner på brukernavn, passord og eventuelt totrinnsautentisering. 

LA OSS SNAKKE OM ELEFANTEN I ROMMET

I dag skal absolutt alt føres i et eller annet IT-system. Du er kanskje en av dem som fortsatt må vedlikeholde kundeinformasjon flere steder på tvers av klienter og systemer? 

Velkommen til 2018. Elefanten i rommet skal vi definitivt snakke om. Begynn med de prosessene som svir mest og ta en og en samtale med oss der vi finner smarte løsninger sammen. Det vil helt klart koste deg noe, men du vil se en umiddelbar effekt. Eller ta en enkel prosess bare for å se at jeg har rett. 

Jeg vet hva du tenker akkurat nå. Du tenker at du ikke har tid. Og det har du helt sikkert ikke. Men jeg har helt klart tid til å snakke om hvordan du skal utnytte den menneskelige kapitalen i selskapet ditt på best mulig måte, og hvordan smarte løsninger kan hjelpe dere med å få en bedre hverdag.

I Amesto Solutions leverer vi gode løsninger innen ERP, CRM, HRM, MPS. TBF (Trebokstavsforkortelser) skal jeg prøve å holde meg unna i denne artikkelen. Vi leverer altså veldig smarte løsninger innen finans, logistikk, prosjekt, lønn, personal, produksjon og rapportering – for å nevne noe. Vi leverer løsninger som vi mener er fra øverste hylle. Løsningene som effektiviserer, automatiserer og forenkler hverdagen til deg og de rundt deg.

LA OSS SNAKKE OM DET

 

Ønsker du å vite mer om hvordan du kan optimalisere eller forenkle forretningsdriften?

Ta kontakt, så hjelper vi deg !

Ja takk, kontakt meg