Ti grunner til hvorfor din virksomhet bør ha ERP-system i skyen

7
okt

av Magnus Reintz , 7. oktober 2019

Ti grunner til hvorfor din virksomhet bør ha ERP-system i skyen

For 15 år siden var det både dyrt og utfordrende å gå til innkjøp av et ERP-system. Slik er det heldigvis ikke lenger, og de aller fleste leverandører tilbyr nå skybaserte ERP-løsninger til overkommelige priser. Men hvilke fordeler får man ved å flytte systemet over i skyen? Det skal vi forsøke å svare på i dette innlegget.

Før i tiden var inngangsterskelen høy for små selskaper som ønsket seg et ERP-system, samtidig som systemenes frukter hang så altfor høyt. Heldigvis har leverandørene av ERP-løsninger lært av sine feil og tilbyr i dag skybaserte systemer hvor oppstartskostnadene er overkommelige, og hvor man kun betaler for antallet lisenser man har behov for. Henger fruktene nå lavere for de små og mellomstore bedriftene? Her er 10 grunner til at det kan se slik ut! 

1. KOSTNADSKONTROLL

For skybaserte ERP-systemer betaler man nå kun en fast sum per måned, noe som gjør at du slipper usikkerheten knyttet til et stort implementeringsprosjekt. Du betaler ganske enkelt bare for det du bruker, og slipper uforutsette utgifter til servere som plutselig må skiftes og programvarer som må oppdateres. På den måten får du et mye mer oversiktlig kostnadsbilde – og pengene du sparer, kan heller brukes på tiltak som bidrar til verdiskapning og vekst.

2. SKALERBARHET OG FLEKSIBILITET

Med et ERP-system i skyen betaler kun for det du trenger, og justerer antall lisenser og legger til ulike funksjonaliteter etter behov. Der tradisjonelle ERP-systemer tidligere krevde at man tilpasset systemet til selskapets prosesser, har løsningene nå blitt så gode at man tilpasser bedriftens prosesser til systemet – og dermed sparer penger. 

Med et system i skyen er du alltid oppdatert og har enkel tilgang til den nyeste versjonen og den nyeste teknologien. Du slipper også prosessen med å oppgradere systemet og risikoen dette medfører, samt den uunngåelige perioden etter en implementering hvor produktiviteten og effektiviteten ofte er lavere. 

3. UNNGÅ OMFATTENDE INVESTERINGER I IT-INFRASTRUKTUR

Oppdatering av servere, backupløsninger og brannsikring av serverrom er nå bekymringer som tilhører fortiden (eller leverandørene, om du vil). Det betyr at bedriftens egen IT-avdeling får færre ansvarsområder og heller kan konsentrere seg om arbeidsoppgaver som bidrar til verdiskapning og vekst. 

4. MINDRE UKLARHET VEDRØRENDE TJENESTEKRAV

Det er nå leverandøren av skyløsningen som har ansvaret for å oppfylle tjenestekravene. De kan ikke lenger skylde på serverne dine, noe som gir et langt klarere grensesnitt mellom bedriften din og leverandøren.

5. BEDRE DATASIKKERHET I SKYEN

Siden drift av IT-infrastruktur er blant skyleverandørenes kjernevirksomhet, er datasikkerheten ivaretatt i vel så stor grad som om du skulle ha gjort det selv. Med et anerkjent ERP-system kan du altså være helt sikker på at alle sikkerhetstiltak er på plass for å beskytte bedriften din mot tap, svindel og uautoriserte endringer. 

6. ØKT TILGJENGELIGHET

Med ERP i skyen kan du jobbe hvor som helst, og fra de fleste mobile enheter. Dette gjør arbeidshverdagen mer fleksibel for dine ansatte, og senker responstiden fra nøkkelpersoner, som har selskapets systemer tilgjengelige i lommen. Ved å gjøre det enkelt for de ansatte å utføre små oppgaver også når de er på farten, bidrar du til økt produktivitet og effektivitet. 

7. SANNTIDSDATA GIR BEDRE BESLUTNINGSGRUNNLAG

Ved å velge et skybasert ERP-system, som mater sanntidsdata direkte inn i beslutningsmodellene, vil du kunne skaffe deg en fordel overfor konkurrentene. Da vil du alltid ha oppdatert informasjon på mobilen og automatisk tilgang til din bedrifts status her og nå – noe som igjen gjør det enklere å ta både raske og veloverveide beslutninger når det skulle være nødvendig. 

8. ENKLERE OG BEDRE BRUKERGRENSESNITT

Leverandørene av skybaserte ERP-løsninger jobber kontinuerlig med å forbedre brukergrensesnittet. Dette gjør at dine ansatte enklere kan ta i bruk systemene uten lang opplæringstid – som igjen betyr at bedriften ikke må ta fokuset vekk fra den daglige driften. 

9. SENTRALISERTE OPPDATERINGER

Tidligere måtte kundene betale for kostbare oppdateringer på egne servere, gjerne med dyre konsulenter som tilpasset oppdateringene per bedrift. Nå foregår oppdateringene sentralt hos leverandøren, og du merker ikke engang at det skjer. Som tidligere nevnt, betyr det at du alltid vil ha tilgang til den nyeste versjonen og teknologien, og at du slipper å godta at IT-systemet ikke er kompatibelt med nye apper eller løsninger. Du vil alltid befinne deg i best mulig posisjon til å utnytte den nyeste maskinvaren og programvaren på markedet. 

10. DET ER I SKYEN FREMTIDEN LIGGER

De fleste leverandører av ERP-systemer satser nå på skyløsninger. Denne trenden har blitt fremtvunget av krav til økt fleksibilitet til lavere pris. Vurderer du en ERP-løsning for din bedrift, så velg et produkt og leverandør du vet du vil være fornøyd med i lang tid fremover.

GRATIS GUIDE: 18-punkt sjekkliste for å velge det riktige ERP-systemet for din virksomhet 

 

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 22. mars 2017 og oppdatert 07.oktober 2019.

Magnus Reintz

Magnus Reintz

Løsningsrådgiver og Visma.net guru, Visma Software AS

Lurer du på noe? #ASKMORE

Vi tar gjerne en uforpliktende prat.

Ja takk, kontakt meg